Børn ydmyget og fikseret: Dømte tog video til seksuel stimulering af sig selv og andre


Arkivfoto


Torsdag blev en 27-årig mand ved Retten på Bornholm dømt for blufærdighedskrænkelse, uberettiget fotografering og uberettiget videregivelse af billeder og videoer af mindst 20 børn.

Dommen lød på 8 måneders ubetinget fængsel og forbud mod fremtidig kontakt med børn.

Torsdag faldt der dom i sagen mod en 27-årig bornholmsk mand, der i perioden fra 1. juni 2018 til 30. maj 2022, på forskellige adresser i Rønne og Nexø, har krænket blufærdigheden hos mindst 20 børn i alderen fra 8 til 15 år ved at fotografere dem i ydmygende, fikserede og fastbundne situationer med henblik på seksuel stimulering af sigtede selv eller andre.

Manden blev endvidere dømt for at have distribueret billeder og videoer af børnene på sin hjemmeside til personer, der blev seksuelt opstemte af indholdet.

Nogle af billederne og videoerne blev produceret på bestilling efter specifikke ønsker og mod betaling fra brugerne af den dømtes hjemmeside.

En alvorlig og omfattende sag
”Det er en meget alvorlig og omfattende sag, som Bornholms Politi har brugt meget tid på at efterforske, og dokumentere, dels på grund af mængden af forurettede børn og afhøringer af dem og dels på grund af mængden af dokumentation, herunder billed- og videomateriale,” siger chefanklager Marina H. Moltke-Leth, Bornholms Politi.

Hjemmesiden, hvor distributionen af materiale foregik igennem, havde 264 medlemmer og indeholdt en stor mængde materiale, herunder 6.700 billeder og 661 videoer af børn i kompromitterende situationer. Billederne og videoerne fremstillede børnene i ydmygende og fikserede positurer, nogle bundne og kneblede, til seksuel stimulering. Børnene var dog ikke afklædt. Den dømte fik kontakt til børnene via sine virksomheder, børnepasning og online chats.

Sagen kørte som en tilståelsessag, og dommen lød på 8 måneders ubetinget fængsel og to forbud mod at omgås børn under 18 år. Forbuddene går på, at den dømte ikke uden politiets tilladelse må lade børn under 18 år tage ophold i sin bolig eller selv tage ophold hos personer, hvor der opholder sig børn under 18 år. Den dømte må ej heller få besøg af et barn, der ikke er ledsaget af en voksen.