Politiet efterlyser gerningsmænd til groft overfald i København


Tasken blev fundet dagen efter på Lindehøjen, en sidevej til Jernbane Allé, tæt på personaleindgangen til Føtex. Politifoto

I forbindelse med en groft gaderøveri begået torsdag den 29. januar 2015 kl. 20.05 beder Københavns Politi nu offentligheden om hjælp til at finde frem til gerningsmændene.

Like localeyes.dk på Facebook

Røveriet blev forøvet mod en 15-årig pige på stisystemet ved Flintholm station.

Forurettede havde været til fodboldtræning i Frederiksberg Boldklub ved Peter Bangsvej, hvor hun efterfølgende gik ad Sønderjyllands Allé, Finsensvej og gennem Grøndals Parken mod Flintholm Station for at tage en bus.

Undervejs i parken bemærkede hun to mænd. Forurettede er kun i stand til at beskrive den ene. Han beskrives som:

A. Mand, mellemøstlig eller nordafrikansk af udseende, 15-20 år, ca. 180 cm høj, spinkel af bygning, kort sort hår, iført sort jakke af mærket Peak Performance, og en sort halsedisse.

Forurettede drejede ned på stien i Grøndals Parken fra Finsensvej. Da hun var halvvejs mellem Finsensvej og Flintholm Station mærkede hun et skub bagfra, hvorefter hun blev slået i baghovedet med en stump genstand samt i ansigtet med en knytnæve.

Herefter husker hun ikke mere idet hun mistede bevidstheden. Da hun kom til sig selv igen, var hendes taske væk.

- Billede af tasken er vedhæftet.

Pigen er 160 cm og spinkel af bygning med langt mørkt hår. Hun var på gerningstidspunktet iført en mørk jakke af mærket Everest, løse bukser, lyse kondisko og et strikket tørklæde. Hun havde en rød mellemstor lædertaske med sort bund med sig.

Tasken blev fundet dagen efter på Lindehøjen, en sidevej til Jernbane Allé, tæt på personaleindgangen til Føtex.

Forurette blev slemt tilredt ved overfaldet, da hun fik flere slag i hovedet både med en genstand og med knyttede næver. Hun er stadig indlagt på hospitalet, men er udenfor livsfare.

- Hvis man har set to mænd komme løbende med den røde taske, vil vi meget gerne høre nærmere. Vi er interesseret i at høre fra alle, som befandt sig i området omkring gerningstidspunktet, og som har observeret noget, som kan hjælpe politiet på sporet af gerningsmændene, siger politiassistent Karina Ruby Christensen fra Tyveri- og Røveri afsnittet.

Har man oplysninger, som kan hjælpe Københavns Politi med at fange de efterlyste, bedes man ringe 114.