Forudsigelse: Der sker en katastrofe i Ballerup på onsdag …


Arkivfoto


Onsdag aften den 17. september vil der være et stort opbud af politi og redningsvæsen ved Ballerup Superarena og politiaktioner flere steder på Vestegnen. Her træner myndighederne sig i at håndtere en katastrofe ved en stor fuldskalaøvelse med 1.300 deltagere.

Det store redningsberedskab rykker ud til ’katastrofeområdet’ ved Ballerup Superarena, og mens politi- og redningsfolk arbejder med at få kaos under kontrol og reddet de sårede, spærrer hjemmeværnet området af. Heldigvis er det kun en øvelse, som afvikles mellem kl. 15 og 21.

– Vi har et godt og tæt dagligt samarbejde med alle beredskabsmyndigheder på Vestegnen. På onsdag vil vi træne og teste vores evne til at samarbejde på tværs i et katastrofescenarie i fuld skala – dvs. med rigtig mange folk ude i marken, siger politiinspektør Michael Kristiansen, Københavns Vestegns Politi.

Fuldskalaøvelsen er kulminationen på måneders forudgående træning af de krisestabe, der skal koordinere og styre myndighedernes samlede lokale indsats ved en større uvarslet hændelse.

Denne gang skaleres udfordringen op i fuld størrelse med et ’rigtigt’ katastrofeområde, mange tilskadekomne og en stor indsats på stedet.

Udover en stor gruppe frivillige figuranter deltager de kommunale redningsberedskaber på Vestegnen, Beredskabsstyrelsen, Totalforsvaret ved Hærhjemmeværnsdistrikt Københavns Vestegn og Forsvaret, Alarm 112, Region Hovedstaden, Falck og Københavns Vestegns Politi.

Samlet set deltager ca. 1.300 personer i øvelsen.

– Der vil være omfattende redningsaktivitet ved Ballerup Superarena og mindre øvelses-politiaktioner andre steder i politikredsen. Politiet vil være synligt til stede på alle øvelseslokaliteter, så der ikke er noget at tage fejl af, siger Michael Kristiansen.

Han tilføjer, at Københavns Vestegns Politi informerer offentligheden, når øvelsen starter og slutter.