Rekord: Politiet tog over tre tons hash i 2013


Politiets intensive fokus på de kriminelle, der står bag handlen med hash, har resulteret i den største beslaglagte mængde hash de sidste 10 år.

Like localeyes.dk på Facebook

Rigspolitiets opgørelse over beslaglagte stoffer viser, at der i 2013 blev beslaglagt knap 3300 kilo hash.

– Jeg er ikke i tvivl om, at det tryk, som vi lægger på de kriminelle i blandt andet rocker- og bandemiljøet, har bidraget stærkt til de gode resultater. Derfor fortsætter vi med at presse de bagmænd, der tjener store summer på handel med ulovlige stoffer, siger vicepolitiinspektør Tormod Christensen fra Nationalt Efterforskningscenter.

Københavns Politi, der har haft fokus på hashhandlen i Pusherstreet, Nørrebroparken og andre steder, tegner sig alene for de 2.017 kilo.

Opgørelsen viser samtidig, at der sidste år også blev beslaglagt en rekordstor mængde kokain. Tallene for beslaglagte stoffer varierer erfaringsmæssigt meget fra år til år, og når det gælder kokain, så er det især en række større enkeltbeslag, der har givet det store årsresultat på knap 681 kilo. Dels skyllede der knap 140 kilo kokain op på den jyske vestkyst, og dels blev der i Østjylland fundet 341 kilo kokain fordelt på fire indsmuglinger.

Der blev omvendt sidste år beslaglagt en bemærkelsesværdig lav mængde ecstasy. De 7706 tabletter er det laveste antal i 14 år. Derimod blev der beslaglagt en stigende mængde MDMA, som er det aktive stof i ecstasytabletterne. Der blev således sidste år fundet 12,82 kilo MDMA, hvilket kan omregnes til mellem 50.000 og 64.000 tabletter. Det skyldes formentligt, at stoffet i højere grad nu indtages direkte i stedet for at blive omdannet til tabletter.

/Foto fra Rigspolitiet/