Ny aftale: Taxaer skal være øjne og øre for politiet


Nordsjællands Politi og 4×48 TaxiNord indgår i dag en partnerskabsaftale omkring sms-samarbejdet Tryk Politi.

Tryk Politi er en sms-ordning, hvor Nordsjællands Politi sender en sms ud til de tilmeldte, når Nordsjællands Politi har brug for deres hjælp. Det kan f.eks. dreje sig om en savnet borger, eller hvis der er tricktyve i et område.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Mere end 27.000 er allerede med i Tryk Politi, heriblandt alle 13 kommuner i Nordsjælland, og nu også 4×48 TaxiNord.

Det betyder, at alle efterlysninger og advarsler, som Nordsjællands Politi sender ud via Tryk Politi, sendes til TaxiNords omstilling, der sender dem videre til relevante taxiers informationssystem. Ser chaufførerne noget i forbindelse med deres daglige arbejde i Nordsjælland, der kan hjælpe politiet i den konkrete sag, kan de informere politiet ved at ringe 1-1-4.

Direktør for 4×48 TaxiNord Carsten Aastrup: ”Vi har valgt at indgå et samarbejde med Nordsjællands Politi, fordi vi ser det som en del af vores samfundsansvar at være med til at skabe tryghed for borgerne i det nordsjællandske, og vi har jo næsten konstant mere end 600 vogne på gaden. Desuden kører vi med over 4 mio. passagerer om året, og dem har vi nu mulighed for at påvirke ret aktivt til at blive en del af Tryk Politi.”

”Vi kan se, at sms-samarbejdet med borgerne virker, og jo flere vi er med, jo bedre. Vi er derfor meget glade for samarbejdet med TaxiNord, hvor vi får 600 par øjne mere til at holde øje overalt i kredsen på alle tidspunkter af døgnet”, siger Politidirektør Finn Borch Andersen.

For at få endnu flere borgere med i sms-samarbejdet Tryk Politi, har Nordsjællands Politi også fået lavet to film-spot om Tryk Politi, hvor to borgere fortæller, hvordan de hjalp politiet igennem Tryk Politi. De to film-spot vises på Lorry de kommende uger. Du kan også se dem på Nordsjællands Politis Facebook-side og Twitter profil fra i morgen onsdag den 11. juni 2014. Film-spot´ene vil også blive vist, når Nordsjællands Politis ledelse deltager i Folkemødet på Bornholm.