Politi åbnede ild mod mistænkt røveri-bil: Forsøgte at påkøre flere politibetjente


Københavns Politi har søndag morgen afgivet skud mod en eftersat bil, og anholdt i alt fire personer, som forsøgte at flygte da politiet ville standse dem. Skuddene mod bilen blev afgivet da en fører af en flugtbil forsøgte at påkøre betjente under eftersættelsen.

De fire var kørende i to biler, og begge førere forsøgte altså at slippe væk. Eftersættelsen af de to biler endte henholdsvis i Hvidovre og ved Sjællandsbroen.

Dramaet startede med en henvendelse fra svensk politi, om eftersøgte køretøjer efter et røveri i Helsingborg.

Den ene bil, en VW Golf, er et af de køretøjer som svensk politi har sat i forbindelse med røveriet begået I Helsingborg, natten til søndag, i timerne forud for eftersættelsen i København.

Skud afgivet mod blå VW Golf
Under eftersættelsen har betjente fra Københavns Politi afgivet flere skud mod den blå VW Golf, det skete ved Sluseholmen i København, hvorefter bilen fortsatte ud på motorvejen og ender med at forulykke i Hvidovre.

Ud fra billeder fra uheldsstedet af den blå VW Golf er det tydeligt at flere skud har ramt bilen forfra, en 22-årig mand sad bag rattet og med en 23-årig svensk kvinde på passagersædet. Det er mod denne bil, der er afgivet skud idet føreren forsøgte at påkøre flere betjente.

Ingen personer blev ramt af skuddene, der som nævnt blev afgivet da den 22-årige fører forsøgte at påkøre flere politibetjente under flugten.

To anholdt i Volvo
Den anden bil som Københavns Politi bragte til standsning er en Volvo, ligeledes svensk indregistreret. Føreren af denne bil var en 21-årig mand og med i bilen var en 24-årig kvinde. Standsningen af Volvoen var – ifølge Københavsn Politi – mindre dramatisk og foregik i København ved Sjællandsbroen.

Relationen mellem personerne fra Volvoen og de to i den blå VW Golf undersøges.

Alle fire anholdte er begæret udleveret til Sverige i relation til røveriet i Sverige. Ingen af de fire anholdte er danske statsborgere.

De bliver alle fremstillet i et grundlovsforhør i dommervagten i København i løbet af dagen og med begæring om varetægtsfængsling.