Voteman: Folketinget trækker valgvideo tilbage

Den animerede valgfilm med hovedpersonen “Voteman”, der skulle få unge til at stemme til Europa-parlamentsvalget, er tirsdag blevet trukket tilbage fra Folketingets YouTube- og Facebook-side.

###

Det bekræfter Folketingets presseafdelingen over for Ritzau.

– Mange, hvis synspunkter jeg har dyb respekt for, har opfattet tegnefilmen fra EU-oplysningen langt mere alvorligt og stødende, end den er ment – og mener at den taler ned til de unge, siger Folketingets formand, Mogens Lykketoft (S), i en e-mail.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

– Reaktionerne på de sociale medier deler sig meget skarpt mellem dem, der synes, den er uacceptabelt plat, og dem, der synes, at det er grov, men acceptabel humor, der kan skabe opmærksomhed om afstemningerne den 25. maj. Det sidste var meningen.

– Men jeg erkender, at Folketinget som institution i fremtiden skal udvise større varsomhed med, hvad vi lægger navn til, fortsætter Mogens Lykketoft.

Filmen fra Folketinget har den fiktive person “Voteman” i hovedrollen. Han har sex med flere kvindefigurer og uddeler tæsk til de unge vælgere, der ikke stemmer ved Europa-parlamentsvalget.

/ritzau/ Tekst leveret af Nyhedsbureauet Newspaq