Politiaktion mod bander i Aarhus


Arkivfoto

Trusler og en pistol i et tv-indslag på TV2 Østjylland får fredag Østjyllands Politi til at rykke ud og ransage flere adresser i Aarhus. Op mod fire er anholdt for trusler og våben, oplyser chefpolitiinspektør Bent Preben Nielsen.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Tv-indslaget viste en gruppe unge mænd, der med en pistol i hånden kom med dødstrusler mod en rivaliserende gruppe.

– Der har været to skudepisoder derude med en uges mellemrum, og en gruppe hætteklædte unge fortæller til den lokale tv-station, at de er part i konflikten, og at de vil slå modparten ihjel, siger Bent Preben Nielsen til Ritzau.

Politiet har kigget med ved fjernsynsskærmen, og hvis de kan genkende personerne i indslaget, så går de ud og henter dem.

– Vi laver ransagninger flere forskellige steder i byen, og vi har tre eller fire anholdte i øjeblikket. Vi undersøger, om vi kan hænge dem op på truslerne i tv-indslaget og den pistol, som den ene står med i indslaget, fortæller chefpolitiinspektøren.

Flere skud blev tidligt tirsdag morgen affyret mod en stuelejlighed i Aarhusforstaden Brabrand. Ingen kom noget til. Politiet modtog en anmeldelse om skyderi mod en adresse på Gudrunsvej i Brabrand klokken 04.30.

Området blev afspærret, og en foreløbig undersøgelse viste, at der var skudt flere gange mod en lejlighed i stueetagen.

Der blev sent om aftenen 28. april affyret flere skud mod en lejlighed i Hasle i det vestlige Aarhus.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

En 24-årig mand befandt sig i lejlighedens køkken på Bispehavevej, da der blev skudt fire gange mod boligen. To skud gik gennem vinduet til køkkenet, mens to skud ramte bygningsfacaden. Ingen kom til skade.

/ritzau/ Tekst leveret af Nyhedsbureauet Newspaq