Landsretten dømmer stadionmorder for ny vold


Arkivfoto

Vestre Landsret har torsdag straffet en ung mand, som tidligere er dømt for et meget omtalt drab i Aalborg, med fire måneders fængsel for vold. Det skriver nordjyske.dk.

Like localeyes.dk på Facebook

Som bare 16-årig blev han dømt for det såkaldte stadiondrab, hvor han fuldstændig umotiveret slog og sparkede den 48-årige familiefar Henrik Bjerremand Kristensen til døde ved Aalborg Stadion.

LÆS OGSÅ: Stadion-drabet: Liget af dræbt mand bliver båret væk

Landsretten straffede ham dengang med syv års fængsel.

Den unge mand er torsdag blevet dømt for to gange at have slået en 24-årig mand efter en bytur 2. juni sidste år i Aalborg. Herefter blev offeret skubbet omkuld, så han slog hovedet mod en kantsten og først vågnede på sygehuset.

- Landsretten fulgte min påstand, og den tiltalte fik fire måneders ubetinget fængsel, siger anklager Rasmus Gyldenløve til nordjyske.dk.

Retten i Aalborg besluttede i august, at den nye vold skulle udløse en retsstraf på 697 dage fra stadiondrabet, fordi den dengang 21-årige mand var prøveløsladt.

- Kriminalforsorgen indsatte tiltalte til genafsoning umiddelbart efter dommen i august sidste år, fordi han overtrådte vilkårene for sin prøveløsladelse, og han afsoner stadig. Derfor har Landsretten ikke taget stilling til, om en eventuelt reststraf skulle udløses, siger anklageren.

Stadiondrabet skete tidligt om morgenen den 27. oktober 2007.

Her overfaldt den dømte i en blodrus sit offer, som pådrog sig så alvorlige skader i ansigtet, at politiet først troede, at han var blevet skudt. Efter overfaldet trak den dengang 15-årige dreng offeret hen til en lygtepæl og filmede den døende mand.

Drengen blev anholdt dagen efter. På hans mobiltelefon fandt politiet den uhyggelige optagelse af offeret.

Landsretten har ligeledes dømt en anden ung mand for volden sidste sommer. Han skal i fængsel i 60 dage.

/Foto fra d. 27 oktober 2007/

/ritzau/ Tekst leveret af Nyhedsbureauet Newspaq