10 rockere er fængslet inden for kort tid


Arkivfoto


Et medlem af Hells Angels er torsdag blevet varetægtsfængslet i Horsens for adskillige kilo narkotika, og sagen er endnu et eksempel på ordensmagtens hårde pres mod gruppen.

###

Dermed er ikke færre end 10 fuldgyldige medlemmer af Hells Angels inden for de seneste par måneder blevet fængslet i forskellige sager i Jylland og i København.

En af de fængslede, Michael Brokside, begik dog selvmord under opholdet i arresten på Politigården i København.

Desuden har flere mænd fra støttegruppen Devils Choice og fra lærlingeafdelingen AK 81 fået adresse i et fængsel eller et arresthus.

Torsdagens sag drejer sig om et medlem i veteranklassen. Den 58-årige mand knyttes af politiet til klubbens afdeling i Aarhus, men bor i Bylderup Bov, hvor han onsdag blev anholdt.

Sigtelsen drejer sig om besiddelse af næsten 13 kilo amfetamin, som betjente fra politiets specialgruppe Task Force Vest fandt midt i december i Nørre Vissing ved Skanderborg.

– Min klient nægter sig skyldig, oplyser den 58-åriges forsvarer, advokat Michael Juul Eriksen.

I det lukkede retsmøde i Horsens blev rockeren varetægtsfængslet i fire uger.

I en anden jysk sag om amfetamin, hvor der var retsmøder 9. april, blev to af den 58-åriges kolleger fængslet af en dommer i Randers.

En anden specialgruppe, Task Force Øst, har været med til at efterforske mod den organiserede hashhandel i Christiania, og i dette store sagskompleks blev fire medlemmer af HA fængslet midt i marts – heriblandt den førnævnte Michael Brokside.

I sagen om salget af hash fra Jægersborggade på Nørrebro i København er yderligere tre HA’ere tidligere i marts blevet fængslet.

/ritzau/ Tekst leveret af Nyhedsbureauet Newspaq