Alle 82 fængslede i hashsag bliver bag tremmer


Københavns Byret har torsdag valgt at forlænge fængslingen af 7 personer, som er blevet anholdt i forbindelse med en stor aktion i marts mod den organiserede hashhandel på Christiania.

LÆS OGSÅ: 80 anholdte i kæmpe politiaktion mod hashmarked

Dermed har alle 82, som sidder fængslet i sagen, fået deres fængslingsfrist forlænget, efter at 19 personer onsdag, 29 personer tirsdag og 27 personer mandag blev sendt yderligere fire uger i fængsel.

LÆS OGSÅ: Politimand anholdt i stor hashsag

Efter mange måneders efterforskning slog politiet 13. marts til i den største aktion nogensinde mod organiseret hashsalg i Pusherstreet på Christiania.

Omkring 80 personer blev anholdt, og flere end 150 adresser på Sjælland blev ransaget i jagt på hash, penge og bagmænd. I dagene, der fulgte, blev flere personer anholdt, og i alt sidder 82 altså nu fængslet som resultat af aktionen.

LÆS OGSÅ: Det konfiskerede politiet under den store hashaktion

Blandt de mange anholdte var flere fuldgyldige medlemmer af rockergruppen Hells Angels. Et ledende medlem af rockergruppen begik efterfølgende selvmord i sin celle på Københavns Politigård.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Desuden blev en politimand anholdt i forbindelse med aktionen – en omstændighed, som Københavns Politi hidtil har afvist at kommentere. Man vil end ikke bekræfte, at en politimand er fængslet i sagen.

Den sigtede betjent gik dog allerede i sidste uge frivilligt med til, at hans fængsling blev forlænget med fire uger.

/ritzau/ tekst leveret af Nyhedsbureauet Newspaq