Fodboldfans går i retten for at få mere i erstatning

Det kommer alligevel til et retsopgør mellem Københavns Vestegns Politi og de næsten 400 fodboldtilhængere, som føler sig uberettiget frihedsberøvet efter en superligakamp mellem Brøndby og FC København 1. december sidste år.

LÆS OGSÅ: 250 fodboldfans klager over politiet

Klagernes advokat, Christian Dahlager, har på vegne af sine klienter afvist det tilbud om en erstatning på 2500 kroner, som er den almindelige takst for fem timers uberettiget frihedsberøvelse.

LÆS OGSÅ: 400 personer anholdte efter fodboldkamp

– Matematisk er det regnet rigtigt ud, men problemet er bare, at den her frihedsberøvelse er betydelig grovere end frihedsberøvelsen ved COP15, hvor politiet jo fik at vide, at det var en overtrædelse af artikel tre i den europæiske menneskerettighedskonvention om tortur, siger advokaten til Politiken.

LÆS OGSÅ: Flere anholdte blev kørt væk i ambulancer

Under klimatopmødet COP15 blev de anholdte demonstranter sat på vinterkold asfalt uden liggeunderlag, og det, fandt landsretten, berettigede klagerne til en ekstraordinær erstatning på 4000 kroner.

LÆS OGSÅ: Fodboldfans kan få erstatning

Ifølge en rapport fra Ombudsmanden var det skadeligt, at de frihedsberøvede måtte tilbringe så lang tid på kold jord og uden vand.

Like localeyes.dk på Facebook

– Det samme har man gjort her. Derfor mener jeg, at man må betale det samme som i COP15, så der i alt bliver tale om en erstatning på 6500 kroner per mand, siger Christian Dahlager til Politiken.

Men politidirektør Kim Christiansen fra Vestegnens Politi vil ikke imødekomme påstanden, så derfor ser sagen ud til at ende i byretten, skriver avisen.

/ritzau/ Tekst leveret af Nyhedsbureauet Newspaq