400 personer anholdte efter fodboldkamp

Københavns Vestegns Politi har anholdt ca. 400 fodboldfans for uro efter dagens kamp mellem Brøndby IF og FC København på Brøndby Stadion. De er alle ved at blive løsladt igen.

Like localeyes.dk på Facebook

Anholdelsen skete på Park Allé og Østbrovej efter kampen ca. kl. 21.45, fordi gruppen udviste en særlig aggressiv og konfliktsøgende adfærd. Der blev blandt andet brudt brosten op fra vejbanen, kastet sten mod politiet og øvet hærværk på biler.
LÆS OGSÅ: Politiet om fodboldurolighederne – Det lignede en krigszone
Indsatslederen besluttede derfor at standse gruppens hærgen og foretog anholdelse af dem alle. Efter visitation og registrering bliver de løsladt og eskorteret til Glostrup Station og videre med tog til København.
LÆS OGSÅ: 250 fodboldfans klager over politiet
Det skal nu undersøges, om der kan rejses sigtelser mod nogen fra gruppen for stenkast og hærværk.

Allerede før kampen mærkede politiet en destruktiv adfærd hos begge klubbers fan-grupperinger:

– Både før og efter kampen så vi større fan-grupper, som hellere ville skabe uro, kaste sten og lave ballade. Det er helt uacceptabelt, og derfor satte vi en stopper for deres hærgen, siger politiinspektør Michael Kristiansen, Københavns Vestegns Politi.

Stenkast mod dialogbetjente
Før kampen blev politiets dialogbetjente bombarderet med sten., mens de fulgte FCK’s fangruppe fra Glostrup Station til Brøndby Stadion.

På et tilholdssted for Brøndby-tilhængere fandt politiet en peberspray, en røggranat, knive, maskeringer og genstande, som sættes i forbindelse med hærværk, bl.a. ca. 100 dåser spraymaling.

Efter kampen kastede tilskuere fra begge fangrupper sten mod politifolkene på vej væk fra stadion. Her blev en politimand ramt i baghovedet. Han bliver undersøgt på skadestuen og udskrevet.