PET-balladen: Bødskov går til modangreb på Kjærsgaard

Justitsminister Morten Bødskov (S) går i et debatindlæg i Politiken Søndag i rette med Dansk Folkepartis værdiordfører, Pia Kjærsgaard.

LÆS OGSÅ: Pia Kjærsgaard overfaldet på Nørrebro
Hun udtalte tidligere på ugen, at hun ikke tror på, at det var en særlig trussel mod hende, der lå til grund for PET's planer om at holde hende væk fra Retsudvalgets besøg på Christiania i 2012.

- Det er en ekstremt grov anklage mod mig og mod politiet, at vi skulle have opfundet en trussel, der ikke eksisterede, skriver justitsminister Morten Bødskov.

Like localeyes.dk på Facebook

Ministeren afviser også, at han på forhånd havde kendskab til PET's overvejelser om at bruge oplysningerne i Pia Kjærsgaards kalender i den forbindelse.

Det var blandt andet et af de punkter, der fik PET-chef Jakob Scharff til at trække sig fra sit embede ved årets udgang.

Justitsministeren har ikke villet udtale sig i PET-sagen, men debatindlægget kommer før, han skal i samråd i Folketingets Retsudvalg på tirsdag for at forklare, hvad han reelt vidste om blandt andet PET's kig i Kjærsgaards kalender.

Dansk Folkepartis værdiordfører lader sig ikke anfægte af debatindlægget i Politiken Søndag.

- Jeg er stadig stærkt forundret over, at der skulle være en særskilt trussel mod mig, som jeg ikke selv er blevet orienteret om, siger Pia Kjærsgaard til Politiken Søndag.

I debatindlægget skriver Bødskov, at Pia Kjærsgaards kritik bunder i en bitterhed over ikke længere selv at kunne "diktere" dagsordenen for rets- og udlændingepolitikken.

- Det lyder, som om ministeren er klar over, at han er i knibe.

- At begynde at skrive debatindlæg inden et samråd på tirsdag, det får mig til at tænke, at han godt nok har travlt ved håndvasken i øjeblikket, siger Pia Kjærsgaard til Politiken Søndag.

/ritzau/