Pressemeddelelse fra Københavns Kommune Socialforvaltningen
Ensomme unge, udsatte børnefamilier og mennesker med psykisk sygdom.
Det er blot nogle af de målgrupper, som frivillige københavnere hver dag gør en forskel for, og som Københavns Kommune hvert år støtter med § 18-midler. 2024 er ingen undtagelse.
Socialudvalget i København har for nylig uddelt i alt 14,3 millioner kroner til i alt 210 forskellige frivillige projekter.
Socialborgmester Karina Vestergård Madsen (Ø) siger:
“De frivillige organisationer og tusindvis af frivillige københavnere gør en uvurderlig forskel for socialt udsatte. Inflationen gør stadig ondt på mange familier, og det kan være svært at få enderne til at mødes, hvis man er ramt af sygdom eller står uden arbejde. Vi ved også, at mistrivsel breder sig blandt børn og unge, og de bliver på ingen måde hjulpet af at være låst fast i fattigdom. Derfor støtter Københavns Kommune igen i år frivillige foreninger, der gør en forskel for dem, som har det sværest i København, så flere socialt udsatte får mulighed for at blive en del af et fællesskab.”
Det er et enigt socialudvalg, der står bag uddelingen af § 18-midlerne.
Mathilde Schøneberg Kastbjerg (K) siger:
“Civilsamfundet er og skal være en bærende del af socialpolitikken i København. Det frivillige sociale arbejde er uundværligt i København, når det handler om at hjælpe de svageste i samfundet. De sørger for at skabe fællesskaber for dem, der skulle stå uden for et, og hjælp til dem, der har allermest brug for det.”
Annika Smith (SF) siger:
“Jeg er glad for, at et enigt Socialudvalg kan stå sammen om at støtte en lang række projekter, der kommer vores mest udsatte medmennesker til gavn. De aktive i Københavns frivillige foreninger og organisationer gør en kæmpe indsats, der er med til at støtte socialt udsatte og ensomme, som ikke passer ind i de offentlige tilbud, der desværre alt for ofte kan være for firkantede.”
Projekter i alle egne af kommunen
De mange projekter kommer en bred målgruppe til gode, lige fra udsatte børnefamilier og ensomme unge til mennesker med psykisk sygdom.
I Nordvest får foreningen Friends & Family for eksempel 120.000 kroner til at drive et familienetværk for udsatte familier.
På Vesterbro får Kirkens Korshærs varmestue Istedgade 100 i alt 58.700 kroner til at skabe et ugentligt frirum for seksuelle minoriteter.
Og hos gadeidrætsforeningen Game, der har aktiviteter i hele København, modtager man 86.545 kroner til foreningens “Playmakerprogram”, der skal fremme børn og unges selvværd, sundhed og fællesskaber.
Eksempler på projekter
- Amager: Lektiehjælpen på Amagerbro: 14.000 kr.
- Brønshøj/Husum: Café Mors Varme Hænder F.M.B.A. Projekt: Fællesspisning: 30.000 kr.
- Christianshavn: Kirkens Korshær – Varmestuen Fedtekælderen. Projekt: Styrkelse af relationer og fællesskab: 50.000 kr.
- Hele København:
Håb i Psykiatrien. Projekt: Frivillige kan også skabe håb i psykiatrien: 45.000 kr. - Indre By: Den Psykologiske Kvinderådgivning Brunhilde. Projekt: 40.000 kr.
- Nørrebro: Dansk Røde Kors Hovedstaden. Projekt: Netværkscafé for unge psykisk sårbare: 90.000 kr.
- Valby: Valby Værested. Projekt: Vær med til at give ensomme, sårbare og ældre et sted at høre til: 25.000 kr.
- Vesterbro/Kgs. Enghave: Foreningen Frederiksholms Kvarterhus (FFK). Projekt: Boligsocialt arbejde for udsatte: 140.000 kr.
- Østerbro: Fonden Missionen Blandt Hjemløse. Projekt: Aktivitetsklub for hjemløse unge: 160.000 kr.
Fakta om § 18-midler
I overensstemmelse med servicelovens § 18 uddeler Københavns Kommunes Socialudvalg hvert år økonomisk støtte til frivilligt socialt arbejde.
I 2024 er den samlede § 18-pulje på i alt 19,3 millioner kroner, hvoraf cirka fire millioner er reserveret til længerevarende bevillinger fra tidligere år. Derudover er 1,05 millioner reserveret til kommunens tre frivilligcentre. Den samlede pulje til nye uddelinger lander derfor på 14,3 millioner.
Socialudvalget har ligesom sidste år prioriteret at støtte mange mindre projekter i stedet for få store. På den måde får endnu flere udsatte københavnere adgang til projekter, der kan gøre en forskel for dem.
Kontakt:
Socialforvaltningens pressetelefon tlf.: 23 25 66 53
Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her:
** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **