Pressemeddelelse fra Cepos
“Jeg er bekymret og uforstående over for den formynderiske tankegang, der ligger bag fritidstillægget. Altså at staten bedre ved, hvad familiens indkomst skal bruges på, end familien selv. Med den ene hånd forenkler man kontanthjælpssystemet, og med den anden hånd indfører man et bureaukratisk og formynderisk fritidstillæg. Og politikerne er jo godt klar over, at der er store administrative byrder ved tillægget. Derfor skal man også kun dokumentere en tredjedel af tillægget. Jeg vil opfordre til, at man lader forældrene være forældre frem for staten, og derfor dropper det formynderiske fritidstillæg,” siger Jørgen Sloth, fungerende cheføkonom i CEPOS.
“Det er meget positivt, at aftalen i den grad forenkler kontanthjælpssystemet. Det er tiltrængt, og det er godt, at aftalen bygger på Ydelseskommissionens gode forarbejde mht. at forenkle. Bl.a. reducerer aftalen de 29 kontanthjælpslofter til blot 1 boligstøtteloft,” siger Jørgen Sloth, fungerende cheføkonom i CEPOS.
“Aftalen betyder, at kontanthjælpsmodtagere får dækket 100 procent af deres medicinudgifter. Det kan desværre betyde, at nogle kontanthjælpsmodtagere simpelthen ikke får råd til at tage et job. Fordi de så vil miste en del af deres medicintilskud. Så det vil fastholde nogle på kontanthjælp. Beskæftigelsesministeriet forventer da også, at denne del af aftalen reducerer beskæftigelsen,” siger Jørgen Sloth, fungerende cheføkonom i CEPOS.
“Jeg undrer mig over, at Beskæftigelsesministeriet ikke har fremlagt det helt centrale tal, nemlig hvor meget kontanthjælpsmodtagere har udbetalt efter skat. Det mangler vi fortsat for at få overblik over konsekvenserne af aftalen,” siger Jørgen Sloth, fungerende cheføkonom i CEPOS.
Jørgen Sloth kan kontaktes på 61 66 27 98 for uddybende kommentarer.
Kontakt:
Fungerende cheføkonom Jørgen Sloth email: jorgen@cepos.dk
Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her:
** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **