Pressemeddelelse fra If Forsikring
Endnu en europæisk storby melder nu om problemer med de små blodsugende væggelus. Først var det Paris, hvorfra billeder og videoer af væggelus de seneste uger har cirkuleret på sociale medier, når de er blevet spottet i offentlig transport, biografer, hoteller og andre steder. Nu melder også London om stigende sager med væggelus.
Risikoen for at få væggelus med hjem er dog til stede alle vegne, også på de pæne hoteller, og også i Danmark. Udfordringen er, at det er os mennesker, der fragter dem rundt.
– Stigningen skyldes især, at vi rejser meget mere og tager på flere kortvarige ophold. Så sker det, at væggelus kommer med hjem i kufferter eller tasker og måske endda videre til et nyt hotel i samme taske, forklarer Birgitte Ringbæk, kommunikationschef hos If Forsikring.
Fra tasker og kufferter spreder de sig ud i hjemmet og gemmer sig, hvor mennesker og dyr opholder sig. Så kommer de frem og suger blod, når de har brug for at spise.
Dertil er der sket en stigning i antallet af væggelus, fordi de i stigende grad bliver resistente mod biocider. Væggelusen er i virkeligheden en lille blodsugende tæge.
Behandling til mange tusinde kroner
Der findes ikke nemme løsninger til at slippe af med væggelus, og det kræver stort set altid professionel hjælp.
En af Danmarks største skadedyrsbekæmpere, Anticimex, melder også om en kraftig stigning i problemer med væggelus i Danmark. Alene fra maj til september i år har Anticimex løst 750 sager om væggelus herhjemme. Det er mere end dobbelt så mange i forhold til samme periode sidste år.
Forsikringsselskabet If samarbejder med Anticimex, når kunder har oplevet angreb af væggelus i boligen. En fuld behandling af hjemmet kan løbe op i mange tusinde kroner. Det kræver en udvidet dækning på hus- eller indboforsikringen, så det er værd at tjekke op på i tide.
– Er man en husstand, som rejser flere gange hen over året, kan der være god fornuft i, udover en rejseforsikring, at tjekke om hus- eller indboforsikringen dækker skadedyrsbekæmpelse af væggelus eller sørge for at opgradere forsikringen, siger Birgitte Ringbæk.
I de værste tilfælde, hvor væggelusene har spredt sig i en bolig, skal kunder fryse al indbo ned, så krybene bliver slået ihjel med kulde. I andre tilfælde skal møbler som sofaer og senge dampes med særlige maskiner, der udsætter væggelusene for høj varme. Tøj skal vaskes på 60 grader, og kan det ikke tåle det, skal det pakkes i plastiksække og fryses.
Sådan minimerer du risikoen for væggelus på ferien
|
Kontakt:
Kommunikationschef Birgitte Ringbæk tlf.: +45 3687 4912 email: birgitte.ringbaek@if.dk
Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her:
** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **