PRM / Danmark støtter global uddannelsesindsats med en milliard kroner

    Pressemeddelelse fra Udenrigsministeriet

    Organisationen arbejder for at styrke adgang til kvalitetsuddannelse for millioner af børn på tværs af verdens fattige og skrøbelige lande. Mange af landene er særligt hårdt ramt af klimaforandringer. Her ligger et særligt fokus.

    “Klimaforandringer forhindrer mange steder i verden børn i at gå i skole. Når en tørke rammer og børnene må hjælpe familien med at arbejde i stedet for at gennemføre en uddannelse, kan det være en ond cirkel.  Uddannelse giver børn mulighed for at bryde ud af fattigdom og skabe en bedre fremtid for sig selv og deres børn. Uddannelse er helt afgørende for at skabe mere lige og bæredygtige samfund. Det er derfor, vi skal investere i adgang til kvalitetsuddannelse” siger minister for udviklingssamarbejde og global klimapolitik, Dan Jørgensen.

    Halvdelen af alle lavindkomstlande har oplevet nedskæringer i deres uddannelsesbudgetter med i gennemsnit 14% siden 2020. Langt størstedelen af de børn i verden, som står helt uden for skolesystemet eller ikke lærer at læse eller regne trods skolegang, lever i disse lande. Der er akut behov for yderligere ressourcer for at sikre, at alle børn kan få en kvalitetsuddannelse. Og netop derfor støtter Danmark organisationen Global Partnership for Education (GPE) med 250 millioner kroner om året fra 2022 til 2025 med forbehold for bevilgende myndigheders godkendelse af de årlige finanslove.

    Om GPE

    GPE’s formål er at standse den globale uddannelseskrise. Organisationen mobiliserer partnere og midler for at kunne hjælpe lavindkomstlande med at reformere deres uddannelsessystemer, og fonden er den største af sin slags. GPE støtter i dag op mod 90 partnerlande i bl.a. at sikre uddannelse af lærere, inklusion af flygtninge og andre marginaliserede grupper i skolesystemet, samt investering i nye og innovative undervisningsformer. Målet er, at alle børn får minimum 12 års kvalitetsuddannelse.

    For yderligere information, kontakt pressevagten 67979247 (ikke sms) eller pressevagten@um.dk

    Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/release/13732595?publisherId=2012662&lang=da

    ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **