Pressemeddelelse fra Kvisten
Man skal kunne komme hurtigt og let til hjælp for sine traumer efter seksuelle overgreb i opvæksten, uanset hvor i landet man bor. Men grundet stigende efterspørgsel er ventetiden til at komme i Kvistens psykoterapeutiske behandlingsforløb blevet længere.
Derfor vækker det glæde hos direktøren for Kvisten, Lisbeth Høstgaard Møller, at Kvisten er iblandt de fem organisationer, der modtager midler fra SSA-reservens pulje til Styrket indsats til specialiseret behandling og rådgivning på senfølgeområdet.
– Selvom vi har sat ind med flere træf, tilbyder Telefonrådgivning og iværksat flere gruppeforløb, har vi ikke kunnet holde ventetiden på et acceptabelt niveau. At vi nu får mulighed for at skrue op for behandlingskapaciteten ved at ansætte iblandt vores allerede højtkompetente frivillige mandskab, samtidig med at udbyde et træf for kvinder, digitalt og tilgængeligt i hele landet, er virkelig glædeligt. Det tegner godt for ventetiden til behandling, siger Lisbeth Høstgaard Møller.
Respekt og omsorg løber over til træf
Kvistens peer-to-peer rådgivning, i daglig tale træf, udbydes allerede ni forskellige steder i landet. I Thisted, Viborg, Herning, Aalborg, Aarhus, Kgs. Lyngby, Køge, Hellerup og København kan voksne møde hinanden hver 14. dag og spejle sig i andre med senfølger efter seksuelle overgreb sammen med en psykolog eller psykoterapeut samt en erfaringsbaseret fra Kvisten – tilmed gratis. I løbet af 2024 udbyder Kvisten et online træf for kvinder over 18 år, hvor der tidligere kun har været et online træf til mænd.
– Til træf bliver man mødt med dyb respekt. Der bliver aldrig tvivlet på, at det er sandheden der bliver fortalt. Rummet fyldes tit med så meget smerte at tårerne triller, også lang tid efter at rummet bliver forladt. Man går derfra med følelsen af at have været holdt om, fællesskabet giver så meget omsorg, lyder det fra en anonym deltager i et af Kvistens eksisterende træf.
Høje forventninger til indfrielse af projektmål
I forlængelse heraf vil organisationen rekruttere iblandt organisationens frivilligt funderede behandlerkorps bestående af uddannede psykoterapeuter og psykologer med speciale i psykoterapi til at påtage sig betalte forløb. Dette vil ikke få indvirkning på det frivillige bidrag, de hver især har, i form af terapi med Kvistens klienter. Det vil løfte noget af presset for de klienter, der står opskrevet til at starte i forløb, fortæller Lisbeth Høstgaard Møller:
– Indsatserne sammenlagt vil uden tvivl kunne mærkes. For nogle af vores klienter kommer det som et stort chok, når behovet for terapi opstår, for andre vil det være en erkendelsesproces, der gødes langsomt over tid. Træf og nedbringelse af ventetiden kommer til at supplere hinanden, idet der både er tale om et tilbud, man kan tage imod omgående, eller man kan lade det være optakt til dét terapiforløb, man forhåbentligt ikke står så længe i kø til, siger hun.
Kvistens projekt inkluderer også fastholdelse af de fire eksisterende kvindetræf og de nuværende gruppebaserede behandlingsforløb for kvinder. Der er ikke finansiering til nye mandegrupper i indeværende projekt. I alt fem organisationer har fået del i puljen på 25 millioner fra reserven til foranstaltninger på social-, sundheds- og arbejdsmarkedsområdet for 2023-2026.
Kontakt:
Kommunikationskonsulent i Kvisten Cecilie Davidsen Høj email: cdh@kvistene.dk
Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her:
** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **