Pressemeddelelse fra FORCE Technology
I dag udkommer rapporten ‘Teknologiske behov og udfordringer i life science-industrien i Danmark’. Rapportens resultater indikerer, at grøn omstilling og digitalisering fylder markant mere i sektoren i dag end for 3 år siden, hvor rapporten udkom første gang.
Samtidig fremgår det af rapporten, at rekrutteringsvanskeligheder er den største udfordring for industrien som helhed og for den enkelte virksomhed. Direkte adspurgt, svarer 51 % af de deltagende virksomheder, at rekruttering er den største udfordring og blandt de mellemstore og store virksomheder er tallet oppe på ca. 70%.
Grøn omstilling og digitalisering fylder mere i life science-sektoren
Rapporten dokumenterer, at life science-virksomheder har stort fokus på grøn omstilling, idet hele 78% svarer, at grøn omstilling er enten vigtig eller meget vigtig – et tal der i 2020 lå under 50%.
Tilsvarende er der også høj fokus på digitalisering; 85% af de adspurgte i undersøgelsen anser området som vigtigt eller meget vigtigt – i 2020 var det tal 87 %.
“Rapporten tegner et tydeligt billede af en dansk life science-industri, der er i fuld gang med the twin transition – altså arbejdet med digitalisering som middel mod en mere grøn og bæredygtig fremtid. Det er på alle måder den rigtige udvikling, der er i gang, godt hjulpet på vej af nye teknologier, data og bredt innovationssamarbejde med aktører fra hele life science værdikæden. Vi oplever stor efterspørgsel på teknologiske kompetencer, og rapporten understreger endnu tydeligere, hvor meget virksomhederne både vil og kan flytte sig til fordel for det grønne.” siger Hanne Christensen, CEO, FORCE Technology.
Bæredygtighed og digitalisering følger tidsånden
Øget fokus på grøn omstilling viser sig bl.a. ved, at en betragtelig større andel af virksomhederne nu er kommet i gang eller langt med initiativer som fx implementering af ESG-rapportering, omstilling af produktionen mod mindre spild og energiforbrug, mindre CO2- udledning, forbedring af produkters miljøaftryk, overgang til bæredygtige materialer, mfl.
Virksomhederne svarer desuden, at data i 2023 har fået en anderledes høj værdi. Det viser sig ved, at der i dag i langt højere grad bliver anvendt data i hele produktionskæden, fra data til optimering af fremstillingsprocesser, over anvendelse af brugsdata i produktudviklingen, til brug i dokumentation og rapportering. Det er en markant udvikling i forhold til i 2020.
Det er i stigende grad simulering, robotteknologi, AI og machine learning, virksomhederne i benytter sig af.
Rapport offentliggøres på stort event
Rapporten bliver præsenteret og udleveret på et event i Life science huset på Østerbro d. 4. oktober kl. 13, hvor FORCE Technology og partnere vil løfte sløret for alle konklusioner.
Faktaboks
Rapporten er baseret på en anonym spørgeskemaundersøgelse med deltagelse af 153 respondenter i danske life-science-virksomheder. Besvarelserne er indsamlet i perioden maj-juni 2023.
Spørgeskemaerne er en gentagelse af samme undersøgelse foretaget i december 2020.
Undersøgelsen er lavet af FORCE Technology i samarbejde med: Danish Life Science Cluster, Lægemiddelindustriforeningen LIF, Medicoindustrien, DI Life Science, Knowledge Hub Zealand, Medicon Valley Alliance og Life Science Fyn.
Danmarks Life-science-industri beskæftiger godt 50.000 mennesker og står for ca. 20% af den samlede danske vareeksport.
Regeringen barsler med en strategi for life-science, for at sikre, at Danmark kan fastholde positionen som førende life science-nation. Efter planen bliver strategien lanceret i foråret 2024.
Kontakt
Lone Tegner
Business Development Manager
FORCE Technology
T: 25 65 75 66
E:lgt@forcetechnology.com
Kontakt:
Matilde Fenger Flindt email: mff@forcetechnology.com
Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her:
** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **