PRM / Science Day sætter fokus på diversitet i uddannelse og job

    Pressemeddelelse fra Naturvidenskabernes Hus

    Science Day giver tusindvis af børn og unge mulighed for at arbejde anvendelsesorienteret med virkelighedsnære problemer og møde inspirerende rollemodeller. Det er noget, som erhvervslivet i Syddanmark støtter op. En af de virksomheder, der er med, er TotalEnergies, som får besøg af 70 elever fra 7. – 10. klasse. Christina Petersen, Diversity and Inclusion Officer i TotalEnergies, fortæller om deres motivation for at være med:

    -Science Day er en fantastisk måde at inspirere unge mennesker på. Vi har meget læring at tilbyde og en række forskellige karriereveje indenfor energi, sikkerhed, teknologi, LEAN, innovation, osv. Vi har et fast fokus på og forpligtelse til at bevæge os mod mere grøn energi – både indenfor TotalEnergies, men også i branchen.

    Vi mener også, at læringen går begge veje, og ved at deltage i Science Day får vi indblik i, hvad de unge generationers forventninger er i forhold til jobpositioner, men også hvilke områder de interesserer sig for, og hvad der motiverer dem, tilføjer hun.

    Hos TotalEnergies får eleverne gennem workshops og dialog med medarbejderne et indblik i, hvordan det er at arbejde i energibranchen, både hvis man vælger at flytte til udlandet eller at blive i Danmark.

    Rollemodeller at spejle sig i
    Virksomheder, organisationer og uddannelsesinstitutioner spiller en vigtig rolle i kampagnen, for det er dem, der giver eleverne førstehåndsoplevelser af, hvad det vil sige at arbejde inden for STEM (naturvidenskab, teknologi, ingeniørvidenskab og matematik). De bidrager med medarbejdere og studerende, der leder eleverne gennem dagen og fungerer som inspirerende rollemodeller. Et vigtigt formål med dagen er også, når rollemodeller fortæller ærligt om de veje og omveje, som de har taget for at nå dertil, hvor de er i dag. Og det er noget, eleverne kan spejle sig i.

    – Det er svært at stå som ganske ung og beslutte sig for, hvad man vil med sin karriere. Det er også svært at vide, hvad der ligger i de forskellige jobgrupper og arbejdsområder, hvis ikke man kender nogen, man kan tale med om det (…) Jeg håber at kunne give eleverne et indblik i, hvilken vej det naturvidenskabelige kan tage dem, hvad en ingeniør også arbejder med, samt indblik i en lidt “utraditionel” hverdag i livet som offshore-ansat, siger
    Malene Birkemose Knudsen, der er Offshore Installation Manager.

    Eleverne får også mulighed for at møde Kristoffer Hoberg Madsen, Senior Performance Manager. Hans vej til at blive ingeniør var ikke snorlige.

    – Jeg hadede matematik i folkeskolen, tog en sproglig studentereksamen og ville egentligt have læst filosofi, men blev optaget på psykologi i København. Inden ville jeg arbejde et års tid, hvilket vendte op og ned på det hele. Jeg fik job med at bygge vindmøllevinger på en fabrik på nathold. Under en strejke på fabrikken kom jeg til at tale med fabrikschefen, hvilket ledte til, at jeg tog med ham til Spanien og arbejdede der i et år. Det gav mig blod på tanden for det tekniske, siger Kristoffer Hoberg Madsen, der herefter søgte ind på en ingeniøruddannelse, tilmed i Mexico.

    Fordomme skal nedbrydes
    Science Day har ikke kun til formål at vise den brede vifte af karriereveje inden for STEM, men vil også nedbryde fordomme og stereotyper om, hvem der kan få en fremtid inden for disse fag. Rollemodellerne er med til at vise diversiteten og give ansigt til den mangfoldige gruppe af mennesker, der arbejder inden for området.

    Kampagnen har tidligere haft fokus på at inspirere flere piger til en fremtid inden for science. Køn er stadig en væsentlig faktor, men vi skal i lige så høj grad have fokus på andre parametre, som fx etnicitet og social baggrund, hvis vi vil give alle lige muligheder for at forfølge en vej inden for STEM-fagene. Derfor inviteres alle børn og unge til at deltage i Science Day, siger Maiken Lykke Lolck, direktør i Naturvidenskabernes Hus.

    Diversitet skaber bedre løsninger og trivsel

    Undersøgelser viser, at en høj grad af mangfoldighed blandt kolleger medvirker til social samhørighed, trivsel i teams og økonomisk vækst. Særligt i udviklings- og produktionsafdelinger er diversitet afgørende, så de løsninger, der udvikles inden for bl.a. teknologi, medicin og infrastruktur, tager udgangspunkt i og afspejler hele befolkningen.

    Der arrangeres Science Day i Syddanmark hos bl.a. Alfa Laval, Solar, Unicon, Danfoss / Universe Science Park, Energinet, Fredericia Maskinmesterskole, Gibotech, MIR, m.fl

    Medier er velkomne hos flere arrangører.

    Kort over alle arrangører

    Alle arrangementer med mulighed for at filtrere på landsdel

    Kontakt:

    Direktør Maiken Lykke Lolck tlf.: 40 58 40 64 email: mll@nvhus.dk

    Kommunikationschef Sara Linderoth Bouchet tlf.: 21 38 80 90 email: slb@nvhus.dk

    Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/release/13728734?publisherId=11305597&lang=da

    ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **