Pressemeddelelse fra Naturvidenskabernes Hus
Science Day giver op mod 5000 børn og unge mulighed for at arbejde anvendelsesorienteret med virkelighedsnære problemer og møde inspirerende rollemodeller. Det er noget, som erhvervslivet i Hillerød Kommune støtter op om. En af de virksomheder, der er med, er FOSS, der får besøg af 75 elever fra 8. – 10. klasse. Også Visma er med og får besøg af 100 elever fra 10. klasseskolen i Hillerød.
-Der er mange fordomme derude om, at det er tungt, svært og komplekst at arbejde med it og tech, men vi vil gerne vise eleverne, at det faktisk ikke forholder sig sådan. Det er sjovt at arbejde med teknologi og software, og udvikling af softwareløsninger er meget mere end hardcore kodning og programmering. Det er kreativ udvikling, behovsafdækning, design og vigtigst af alt er det et samarbejde mellem mennesker, siger
Karina Wellendorph, managing director, Cisma DataLøn og ProLøn hos Visma.
500 elever deltager i Hillerød Kommune
Hillerød Kommune har i år engageret sig aktivt i Science Day og dermed bidraget til at sikre, at adskillige virksomheder åbner dørene for ekstra mange elever.
– Det er helt fantastisk, at over 500 elever på Hillerød Kommunes folkeskoler er med til Science Day. Eleverne får mulighed for at se, hvordan naturvidenskab og teknologi kan se ud i praksis i en virksomhed og samtidig møde rollemodeller, som kan inspirere dem til at tage en naturvidenskabelig uddannelse, siger Marie Frøslev Nielsen, Faglig leder i Skoleafdelingen i Hillerød Kommune. Hun tilføjer:
– Samarbejdet mellem Hillerøds folkeskoler og lokale virksomheder et fokusområde i Hillerød Kommune, fordi vi ved, at det er motiverende for elevernes læring og åbner deres øjne for uddannelses- og karriereveje efter folkeskolen. I Hillerød er vi heldige at have et rigt erhvervsliv, der bakker op om denne dag i samarbejde med vores lokale erhvervsforening.
Rollemodeller at spejle sig i
Virksomheder, uddannelsesinstitutioner og organisationer spiller en vigtig rolle i kampagnen, for det er dem, der gennem giver eleverne førstehåndsoplevelser af, hvad det vil sige at arbejde indenfor STEM (naturvidenskab, teknologi, ingeniørvidenskab og matematik). De bidrager med medarbejdere og studerende, der leder eleverne gennem dagen og fungerer som inspirerende rollemodeller. Et vigtigt formål med dagen er også, når de fortæller ærligt om de veje og omveje, som de har taget for at nå dertil, hvor de er i dag. Og det er noget, eleverne kan spejle sig i.
Hos Visma står 12 rollemodeller klar til at fortælle om deres vej til Visma, og hvorfor de brænder for at arbejde med Tech og softwareudvikling. En af dem er Du Nguyen, der er Team Lead, PU-Architecture (cybersikkerhed og identitet).
– Typisk har man som studerende et firkantet syn på, hvad der er muligt i industrien. At man skal følge en eller anden studielinje med klare grænser, som vil ruste en til præcis den jobrolle, man forestiller sig at have. Men i virkeligheden kan summen af alle ens livserfaringer typisk spille ind i et arbejde (…), og når man kigger tilbage, så kan man se, hvordan alle ens oplevelser, om det så var et tilfældigt valgfag eller en jordomrejse, spiller ind i den jobrolle, man har formået at skabe sig.
Han tilføjer:
– Cybersikkerhed er et stort emne. Samtidig kæmper vi med at øge diversiteten, da flere forskellige stemmer kan hjælpe os med at beskytte os mod de mange trusler, der er. Mit håb er at inspirere flere til at arbejde med cybersikkerhed og at hjælpe flere ind i industrien.
Karina Wellendorph supplerer og fortæller, at Visma lægger særlig vægt på at fortælle, hvorfor diversitet er afgørende indenfor deres felt.
– Jo mere forskellige mennesker bag løsningerne er, jo bedre bliver løsningerne at bruge ude i virksomhederne og hos vores kunder.
Fordomme skal nedbrydes
Science Day har netop ikke kun til formål at vise den brede vifte af karriereveje inden for STEM, men vil også nedbryde fordomme og stereotyper om, hvem der kan få en fremtid inden for disse fag. Rollemodellerne er med til at vise diversiteten og give ansigt til den mangfoldige gruppe af mennesker, der arbejder inden for området.
– Kampagnen har tidligere haft fokus på at inspirere flere piger til en fremtid inden for science. Køn er stadig en væsentlig faktor, men vi skal i lige så høj grad have fokus på andre parametre, som fx etnicitet og social baggrund, hvis vi vil give alle lige muligheder for at forfølge en vej inden for STEM-fagene. Derfor inviteres alle børn og unge til at deltage i Science Day, siger Maiken Lykke Lolck, direktør i Naturvidenskabernes Hus.
Diversitet skaber bedre løsninger og trivsel
Undersøgelser viser, at en høj grad af mangfoldighed blandt kolleger medvirker til social samhørighed, trivsel i teams og økonomisk vækst. Særligt i udviklings- og produktionsafdelinger er diversitet afgørende, så de løsninger, der udvikles inden for bl.a. teknologi, medicin og infrastruktur, tager udgangspunkt i og afspejler hele befolkningen.
Der arrangeres Science Day i Hillerød Kommune hos bl.a. Cobham SATCOM, NCC Nordsjælland, Nordsjællands Hospital, Danmarks Tekniske Museum, HHM, LIFA Landinspektører, DJ Miljø og Geoteknik, Ellab, Hillerød Forsyning, XPENG Experience Center, Semler Mobility, HHM, C4 Videnscenter, Elos Mdtech, UNord Hillerød (HTX) og Øllingegaard.
*
Medier er velkomne hos flere arrangører.
Kontakt:
Direktør Maiken Lykke Lolck tlf.: 40 58 40 64 email: mll@nvhus.dk
Kommunikationschef Sara Linderoth Bouchet tlf.: 21 38 80 90 email: slb@nvhus.dk
Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her:
** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **