PRM / Nu er det sæson for seniorrejser: Her sker skaderne

    Pressemeddelelse fra SOS International

    Sæsonen for seniorrejser er over os. Mens børnefamilierne, der normalt fylder ferielandet i juli og de øvrige store skoleferier, passer hverdagen derhjemme, så pakker de ældre rejsende kufferten og rejser sydpå i efteråret.

    I 2022 udgjorde skadelidte over 60 år 25 procent af det samlede antal nordiske sager på alarmcentralen for rejseassistance hos SOS International. Og september 2022 var den måned, hvor flest seniorer blev syge eller kom til skade på ferien.

    Spanien er topscorer
    Rigtig mange seniorer vælger Gran Canaria eller andre dele af Spanien som rejsedestination. I 2022 kom 23,8 % af alle skader blandt de danske 60+ rejsende fra Spanien.

    De fem hyppigste skadelande for de ældre er:

    1. Spanien 23,8%
    2. Tyrkiet 9,6%
    3. Grækenland 9,0%
    4. Italien 6,4%
    5. Thailand 5,8%

    Tjek dine forsikringer hjemmefra
    Det kan være svært at planlægge sig ud af tilskadekomster eller sygdom på ferien. Men god forberedelse hjemmefra kan forebygge mange frustrationer, hvis uheldet er ude.

    SOS International opfordrer til, at man sikrer sig, at det blå EU-sygesikringskort er gyldigt, og at man læser sin rejseforsikring grundigt igennem.

    – Det er desværre ikke alle, der er opmærksomme på, at rejseforsikringen typisk har en varighed på 30 – 60 dage, alt efter produkt. Nogle seniorer er væk i længere tid ad gangen, og det kan være en ubehagelig overraskelse, hvis det viser sig, at forsikringen ikke længere dækker, når man får brug for den, siger Karin Tranberg, divisionsdirektør for Travelcare hos SOS International.

    Derudover er det værd at være opmærksom på, at en rejseforsikring dækker akut opstået sygdom. Hvis man har en eller flere kroniske sygdomme, vil en medicinsk forhåndsvurdering i mange tilfælde være en god foranstaltning.

    Gode råd til seniorferien

    • Hav nummeret til alarmcentralen skrevet ned eller kodet ind i telefonen hjemmefra
    • Husk eventuel medicin og medicinpas
    • Hvis du har en kronisk lidelse eller flere, er under udredning eller venter på det, anbefales det at du får foretaget en medicinsk forhåndsvurdering. Se mere her
    • En aktiv ferie er godt, men husk at lytte til din krop
    • Drik ikke vand fra vandhanen, medmindre du ved, at din mave kan tåle det
    • Pas på solen. Brug solbeskyttelse og ophold dig i skyggen mellem kl. 12-15
    • Vær opmærksom på, hvad du spiser. Stegt og kogt mad mindsker risikoen for maveinfektioner.

    Kontakt:

    Presserådgiver Nina Juhl Østergaard tlf.: +45 2974 6122 email: nina.juhl@sos.eu

    Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/release/13726194?publisherId=13560704&lang=da

    ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **