PRM / Analyse af midtjysk mave- og tarmkræftsag er klar

  Pressemeddelelse fra Region Midtjylland

  Regionsrådet i Region Midtjylland har netop fået kerneårsagsanalysen om overskridelse af maksimale ventetider præsenteret.

  Analysen er et led i den syv-punktsplan for en styrket kræftbehandling, rådet vedtog efter patientrettigheder blev overtrådt på mave- og tarmkræftafdelingen på Aarhus Universitetshospital, AUH.

  Analysen er gennemført af Implement Consulting Group for Region Midtjylland.

  – Vi har et stort ønske om at lære af denne ulykkelige sag. Patienterne skal have rettidig behandling, og vi skal gøre hvad vi kan for at undgå lignende problemer i fremtiden. Netop derfor har kerneårsagsanalysen fokus på læring, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

  Kernerårsagsanalysen fokuserer på mere generelle udfordringer, der er relevante at lære af på tværs af regionen. Målet er at sikre patienterne den bedste behandling inden for de givne rammer.

  – Analysen giver os et kvalificeret blik udefra på en række komplekse udfordringer og hensyn, vi skal arbejde videre med. Nogle har vi selv fået øje på og arbejder med allerede, som opgave- og rollefordeling mellem ledelseslag, som vi i maj tilføjede som et ekstra punkt i vores nu syv-otte-punktsplan. De øvrige anbefalinger tager vi hul på at arbejde med i de politiske udvalg i den kommende måned, når vi alle har haft lejlighed til at nærlæse analysen, siger Anders Kühnau.

  Kerneårsagsanalysen skal behandles politisk på udvalgsmøder i løbet af oktober.

  Anbefaler tættere samarbejde

  Kerneårsagsanalysens anbefalinger handler især om intern organisering af samarbejde, økonomistyring og ledelse i Region Midtjylland.

  Analysen anbefaler bl.a., at hospitaler hjælpes til at arbejde tættere sammen om at udnytte regionens samlede kapacitet mere effektivt.

  – Analysen rummer mange gode anbefalinger, herunder nogle vi allerede har sat i værk, som at en fælles pulje – og ikke det enkelte hospital – betaler, når en patient kun kan få rettidig behandling på et hospital i udlandet. Det skal være tydeligt for alle, hvordan vi ønsker og forventer at hospitalerne samarbejder, siger koncerndirektør Poul Michaelsen.

  Hospitalsudvalget anbefaler regionsrådet at beslutte, at patienters ventetidsgaranterede behandlinger på udenlandske hospitaler betales af en fælles pulje fremover.

  Vedhæftet:
  Kerneårsagsanalyse
  Syv-punktsplan
  Link:
  Link til tilføjelse til syv-punktsplan: Opgave- og rollefordeling, vedtaget 1. maj 2023

  Kontakt:

  Regionsrådsformand i Region Midtjylland Anders Kühnau (A) email: kuhnau@rr.rm.dk

  Koncerndirektør Poul Michaelsen email: Poumic@rm.dk

  Pressevagten tlf.: 7841 0666 email: presse@rm.dk

  Kontaktoplysninger på medlemmer af regionsrådet

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/release/13724818?publisherId=13561276&lang=da

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **