PRM / Her fik danskerne brug for hjælp på sommerferien

    Pressemeddelelse fra SOS International

    Sommeren 23 vil blive husket for hedebølger, skovbrande og oversvømmelser. Men det er ikke det ekstreme vejr, der har været den største årsag til, at danske rejsende har henvendt til SOS Internationals alarmcentral. 

    Juli er højsæson for dårlig mave
    Topscoreren over de mest udbredte sygdomme på ferien er maveinfektion – som af samme årsag har tilnavnet “turistmave”.

    – Vi ser mange, som bliver syge i maven på sommerferien sydpå, og det kan ødelægge en hel ferie, hvis ikke man får taget det i opløbet. Vi opfordrer altid til, at du har nummeret til alarmcentralen med på ferie og ringer hurtigst muligt for at komme i behandling, så en maveinfektion ikke udvikler sig mere end højest nødvendigt, siger Karin Tranberg, som er divisionsdirektør for Travelcare hos SOS International.

    En anden typisk årsag til at komme til skade i sommerferien er forstuvede ankler, der typisk opstår, når man vrider om på foden i forbindelse med, at man traver rundt i løse sandaler eller klipklapper.

    60 procent af alle oprettede sager i sommeren 2023 ligger i juli. Og allerflest skader skete i uge 28 – efterfulgt af henholdsvis uge 29 og 30.

    Tyrkiet og de unge ligger i top
    Langt de fleste sygdomme og skader skete under varmere himmelstrøg.

    Tyrkiet var det land, som lå øverst i forhold til rejseassistance fra SOS International i sommeren 2023. Næsten hver femte skade opstod i Tyrkiet.

    – Danskerne er generelt glade for at rejse til Tyrkiet. Du skal være opmærksom på, at det blå EU-sygesikringskort ikke dækker i Tyrkiet, og at det derfor er ekstra vigtigt at have styr på sin rejseforsikring, hvis man rejser til Tyrkiet, siger Karin Tranberg.

    Et kig på de rejsende viser, at de unge fra 10 – 19 år og 20 – 29 år har været hårdt ramt, når det gælder sygdom og skader. Næsten hver tredje skade kom fra de aldersgrupper i sommeren 2023.

    Tjek forsikringer hjemmefra
    Det er en god idé, at du hjemmefra har styr på din rejseforsikring. SOS International opfordrer til, at man altid tegner en rejseforsikring som supplement til det blå kort, da flere ting ikke er dækket af det blå kort, for eksempel behandling på privatklinikker/hospitaler, som oftest ligger i turistområderne og ikke mindst hjemtransport, som ligeledes er en bekostelig affære at skulle betale selv. 

    Her blev flest syge eller kom til skade:

    1. Tyrkiet (18 %)
    2. Spanien (14 %)
    3. Grækenland (12 %)
    4. Italien (9 %)
    5. USA (5 %)

     
    Kilde: SOS International, periode: 1. juni – 21. august.

    Kontakt:

    Presserådgiver Nina Juhl Østergaard tlf.: +45 2974 6122 email: nina.juhl@sos.eu

    Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/release?releaseId=13719069&publisherId=13560704&lang=da

    ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **