PRM / Nina Amanda Hjort Jensen vinder Bæredygtighedsprisen 2023

    Pressemeddelelse fra Gladsaxe Kommune

    Tøjbyttefællesskabet M’once går ud på, at man indleverer sit aflagte tøj, får point for det, og man kan så ‘købe’ andet tøj for sine point. Tøjbyttefællesskabet vokser hele tiden og består i dag af omkring 50 familier.

    – Nina er en ildsjæl og hendes idé med et tøjbyttefællesskab er blevet en stor succes. Hun har skabt lokale samarbejder omkring bæredygtighed og cirkulært forbrug, og hendes initiativ breder sig som ringe i vandet. Initiativet understøtter også fællesskabet i området med de familier og frivillige, der er tilknyttet M’once. Hendes initiativ understøtter både økonomisk -, miljømæssig – og social bæredygtighed, siger borgmester Trine Græse.

    Det er Nina selv, der sorterer alt det tøj, der kommer ind. Det meste havner i hendes ‘butik’, som er i hendes private udestue. Noget afleveres til frivillige, der syr de såkaldte Boomerang stofnet. Noget ender også som skiftetøj i nogle af Gladsaxes børnehuse. 

    Nina har frivillige hjælpere, der blandt andet hjælper med at sætte point i tøjet og hænge det ud i butikken. 

    I en af indstillingerne stod blandt andet:

    ‘Jeg køber næsten aldrig tøj fra nyt længere og synes det er fantastisk at lære mine børn en bæredygtig måde at få nyt tøj på…hvor ville det være fantastisk, hvis dette kunne gøres i større lokaler og bredes ud til hele Gladsaxe. Tænk hvor meget tøj, der kunne genbruges lokalt og derved spare på klodens ressourcer.’

    Stolt og glad vinder
    Det var en stolt vinder, der modtog prisen:  

    – Jeg er meget stolt – både af mit fællesskab og af at bo i en kommune, der sætter bæredygtighed så højt. Prisen kommer på et rigtig godt tidspunkt! M’once har vokseværk og der skal findes en måde at drive det på i en større skala. Jeg håber, at mange flere vil være med i fællesskabet og få en oplevelse af at være med til at løse en del af klimakrisen og samtidig nyde det sjove i at kunne skifte garderoben ud tit – uden dårlig samvittighed, siger Nina Amanda Hjort Jensen. 

    Øvrige nominerede til Bæredygtighedsprisen 2023 var de frivillige fra Røde Kors Genbrugsbutikken i Bagsværd.

    Det er fjerde gang, at Bæredygtighedsprisen uddeles. Prisen gives til en lokal borger, forening eller organisation, der har gjort noget særligt for at fremme en bæredygtig udvikling i Gladsaxe. Det er håbet, at prisen kan inspirere til andre gode bæredygtige idéer. Vinderen får udover statuette og diplom også 10.000 kroner.

    Som den første kommune i Danmark har Gladsaxe Kommune indarbejdet FN’s verdensmål i sin overordnede strategi, Gladsaxestrategien. Gladsaxe arbejder for social, miljømæssig og økonomisk bæredygtighed.

    Kontakt:

    Kommunikationschef Ulla Baden tlf.: 22765622 email: ulla.baden@gladsaxe.dk

    Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/release?releaseId=13715580&publisherId=13559514&lang=da

    ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **