PRM / HK Kommunal: Regionsaftale skal genforhandles nu

  Pressemeddelelse fra HK Kommunal

  Regionernes økonomi er alvorligt truet, og der er udsigt til fyringer af personale og længere ventetider for patienterne. Situationen er alarmerende, og HK Kommunal opfordrer regeringen til omgående at tage initiativ til, at økonomien for regionerne genforhandles.

  – Det er en meget alvorlig situation. Vores velfærdssamfund og i særklasse vores sundhedssystem er truet. I forvejen løber personalet alt for stærkt, og patienterne venter for længe. Nu er der så udsigt til, at ventetiderne stiger, og at lægesekretærer, læger, sygeplejersker og andre personalegrupper afskediges, fordi økonomien i regionerne ikke hænger sammen. Pilen peger udelukkende på regeringen, og vi håber, at regeringen er lydhør og vil handle straks. Det er der brug for, siger HK Kommunals formand Lene Roed.

  HK Kommunals forbundssektorbestyrelse, der repræsenterer hele landet, opfordrede på et møde onsdag til, at regeringen lytter til kritikken og genåbner økonomiaftalen.

  – Det her handler om vores sygehuse over hele landet. Og patienter over hele landet. Og der må handles nu. Oven i den kritiske økonomi er der også lagt op til store besparelser på det administrative personale på 300 millioner kroner næste år, hvilket også vil gå ud over de øvrige personalegrupper. Det kan ikke blive ved, udtaler HK Kommunals forbundssektorbestyrelse.

  Allerede da regionsaftalen blev indgået i foråret gjorde HK Kommunal opmærksom på, at økonomien slet ikke hænger sammen, og at der ville være udsigt til et forringet sundhedsvæsen. Også det tværfaglige sundhedssamarbejde i Hovedstaden, FOS, har tidligere advaret om problemet.

  Situationen blev aktualiseret onsdag af et fælles opråb, som landets regioner havde i Morgenavisen Jyllands-Posten. Her skriver de fem regionsformænd blandt andet, at regionerne i år skal finde besparelser for 2,5 milliarder kroner på grund af den høje inflation og ekstraudgifter til medicin. Sparerunderne vil gå ud over medarbejderne, og ventetiden for patienterne øges.

  HK Kommunal mener, at der skal kigges på regionernes økonomi både for i år og for næste år.

  _____________________________________ 

  På vegne af HK Kommunals formandskab og forbundssektorbestyrelse:

  Lene Roed, formand HK Kommunal, tlf. 2421 6431

  Pia Lund Jeppesen, næstformand HK Kommunal, tlf. 6155 0566

  Katharina Hauge Antonsen, formand HK Kommunal Nordjylland, tlf. 2482 0020

  Lene Buhl, formand HK Kommunal MidtVest, tlf. 2399 0998

  Hans-Henrik Hansen, HK Kommunal Østjylland, tlf. 2845 5415

  Dorthe Vestergaard Willumsen, formand HK Kommunal Sydjylland, tlf. 2835 3335

  Karina Skovgaard Jørgensen, formand HK Kommunal Midt, tlf. 2399 1207

  Michael Rosenberg, formand HK Kommunal Sjælland, tlf. 2130 5431

  Ditte Gottlieb Bredahl, formand HK Kommunal Hovedstaden, tlf. 2097 3794

  Kontakt:

  Lene Roed tlf.: 24216431

  Næstformand HK Kommunal Pia Lund Jeppesen email: pia.lund.jeppesen@hk.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/release?releaseId=13714033&publisherId=13559525&lang=da

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **