PRM / LEGO House fejrer Disneys 100-års jubilæum og udstiller fire kæmpe LEGO mosaikker

  Pressemeddelelse fra LEGO House

  23. august, LEGO House, Billund: I 100 år har Disney fortryllet verden med sit magiske univers, og i 24 år har LEGO Koncernen delt Disney-magien og de uendelige muligheder for fantasifuld leg med fans over hele verden.

  Det skal fejres, og LEGO Koncernen gør det selvfølgelig i samarbejde med LEGO House i Billund. For at fejre jubilæet og lanceringen af det nye LEGO | Disney, har de kvindelige kunstnere Lakwena Maciver fra London, Amy Jones fra Paris og Kristin Texeira fra New York, skabt fire kæmpestore mosaikker, udformet som slotsvinduer i LEGO klodser, inspireret af de mange historier, som det nye LEGO Disney-slot kan inspirere til.

  Mosaikkerne inkluderer nogle af kunstnernes yndlingsfigurer, blandt andre Mickey Mouse, Askepot, Ariel, Tiana, Mirabel, Andersine And og Pixar’s Woody og Buzz Lightyear – fortolket gennem kunstnernes helt unikke, kreative stil.

  Den første mosaik, skabt af kunstneren Lakwena Maciver, blev allerede præsenteret den 21. juni 2023 på et arrangement ved Tower Bridge i London. De resterende tre mosaikker blev bygget i løbet af sommeren af Disney- og LEGO-fans samt familier ved arrangementer i Manchester, Paris og New York.

  Verdenspremiere i LEGO House

  De fire kunstværker udstilles nu samlet for første gang ved siden af hinanden. Det sker på LEGO Square, det store atrium i centrum af LEGO House, hvor der er gratis adgang.

  Kathrine Kirk Muff, administrerende direktør for LEGO House, glæder sig til at invitere alle indenfor til det, der bliver den største særudstilling i husets historie:

  “Der er noget poetisk over, at LEGO Koncernens fejring af Disneys 100-års jubilæum kulminerer i LEGO House i Billund, hvor LEGO historien startede for lidt over 90 år siden. Når vi forener de fire kæmpemosaikker på LEGO Square, bliver det vores største og en af de mest imponerende særudstillinger til dato. Det bliver et absolut must-see for alle Disney- og LEGO fans. De imponerende mosaikker illustrerer på bedste vis det uendelige spektrum af muligheder, som en LEGO klods indeholder, og det er netop dette som LEGO House handler om,” siger Kathrine Kirk Muff.

  Rundt om de fire kæmpestore mosaikker kan besøgende opleve nogle af de mange populære LEGO | Disney-sæt, der er blevet udgivet, siden LEGO Koncernen lancerede det allerførste LEGO DUPLO Winnie the Pooh-sæt for 24 år siden. Det nye LEGO | Disney: Disney-slot er også udstillet ved butikken – fyldt med referencer til ikke mindre end 14 Disney-filmklassikere – fra Snehvide (den allerførste Disney Prinsesse) og Askepot til Rapunzel og Vaiana samt en lille “tidskapsel” med minder fra 100 års Disney-filmmagi.

  To magiske brands mødes

  Benedikte Stamp er Creative Design Lead på LEGO | Disney og har deltaget i udviklingen af fejringen af Disneys 100-års jubilæum og de fire eventyrlige mosaikker. Adspurgt om samarbejdet og kampagnen, siger Benedikte:

  I løbet af 100 år har Disney været skaber af nogle af verdens mest ikoniske eventyr, som har formået at fænge og berige generation efter generation. På lignende vis fungerer LEGO klodsen som en inspirationskilde, der fremmer leg hos millioner af børn og voksne, uanset alder, sprog, kultur og interesser. Som designer er min opgave at forene essensen af disse to brands og give fans i alle aldre mulighed for at udleve deres passion for Disney-universet ved at bygge med LEGO klodser. De fire mosaikker er et fremragende eksempel på, hvordan denne symbiose kan realiseres, og jeg er spændt på at se mosaikkerne samlet på udstillingen i LEGO House.

  Fotokreditering: © LEGO House og LEGO Koncernen

  null

  Benedikte Stamp er Creative Design Lead på LEGO | Disney og har deltaget i udviklingen af fejringen af Disneys 100-års jubilæum og de fire eventyrlige mosaikker.

  Om udstillingen

  Hvor: LEGO Square, LEGO House, Billund

  Hvad: For første gang udstilles de fire LEGO| Disney-mosaikker: Kaleidowaves og Colourays (Lakwena Maciver, UK), Through the Magical Glass (Amy Jones, FR), Stained Glass Memories (Kristin Texeira, USA) og en række populære LEGO | Disney-modeller samlet.

  Hvornår: Fra 23. august til 29. oktober 2023

  Om Lakwena Maciver, UK

  Fra basen i London har Lakwenas arbejde opnået international anerkendelse. Lakwena nævner ofte Disney-films indflydelse på hendes fantasi. Mens hun tilbragte en del af sin barndom i Etiopien, havde Lakwena kun mulighed for at se Disney-film, så hun så dem om og om igen. Nu ser hun Løvernes Konge med sine børn og taler med dem om deres afstamning. 

  Om Amy Jones, Frankrig

  Amy Jones er en amerikansk født, nu fransk maler og illustrator. Hun bor i Paris på tiende år, og her skaber hun værker præget af positivitet, humor og farver. Hun giver Belle fra Skønheden og Udyret æren af at vække hendes kærlighed til fransk kultur og flytningen til Paris. Hun nævner Belles kærlighed til eventyr og modet til at gøre tingene anderledes som inspiration.

  Om Kristin Texeira, USA

  Texeira har udstillet sine værker hos Uprise Art i New York, Hashimoto Contemporary i San Francisco, Brilliant Champions i Brooklyn, New York, Studio Cromie i Grottaglie, Italien, samt andre gallerier i USA og internationalt. En af de tidligste film, hun husker at have set, er Fantasia, og sammenfletningen af musik og farver i filmen har fået stor indflydelse på hendes arbejde.

  Om LEGO House

  LEGO House, Home of the Brick, er det ultimative oplevelsescenter i Billund – hvor LEGO klodsen blev til. 12.000 m2 stort og fyldt med 25 millioner LEGO klodser, LEGO vandfald og kæmpestore dyr og planter. LEGO House rummer oplevelser for børn i alle aldre, der gerne vil udvikle sig kreativt og udforske de uendelige muligheder for læring gennem leg med LEGO klodsen.

  Kontakt:

  Marketing Manager Gitte Cort email: media@legohouse.com

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/release?releaseId=13713765&publisherId=12448800&lang=da

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **