PRM / Lars Løkke Rasmussen mødes med Kinas udenrigsminister i Beijing

    Pressemeddelelse fra Udenrigsministeriet

    Det er første gang, Lars Løkke Rasmussen besøger Kina som udenrigsminister. Rejsen begynder i Shanghai den 16.-17. august. Her vil udenrigsministeren mødes med Danfoss og andre danske virksomheder, der er tilstede på det kinesiske marked inden for danske styrkepositioner. Udenrigsministeren vil også mødes med Kommunistpartiets Partisekretær i Shanghai.

    Rejsen fortsætter til Beijing den 17-18. august. Her finder mødet mellem de to landes udenrigsministre sted, hvor global sikkerhed og et nyt grønt arbejdsprogram er blandt emnerne på dagsordenen. Lars Løkke Rasmussen vil også mødes med den kinesiske handelsminister Wang Wentao og vicepræsident Han Zheng.

    Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen udtaler:

    “Kina er verdens største økonomi, når man tager højde for købekraft, og den største udleder af CO2. Kina spiller samtidig en vigtig rolle i verdenspolitikken. Så vi bliver nødt til at forholde os til Kina, selvom vi ikke ser ens på alle spørgsmål.

    Jeg håber at kunne lancere et nyt arbejdsprogram med den kinesiske udenrigsminister, hvor vi fokuserer på fælles interesser som klima, energi, miljø og sundhed. Jeg kommer også til at tage Ruslands aggression imod Ukraine op. Putin hører efter, når den kinesiske regering åbner munden. Og Kina har som fast medlem af FN’s Sikkerhedsråd et særligt ansvar for at engagere sig aktivt i fredsdialogen for at stoppe krigen i Ukraine. Jeg vil også tage menneskerettighedssituationen i bl.a. Xinjiang, Hong Kong og Tibet og den tilspidsede situation omkring Taiwan op på mødet.”

    Baggrund:

    Ledere fra Novo Nordisk, LEGO, Danfoss og Maersk vil ledsage udenrigsministeren under dele af besøget.

    Danmark indgik en strategisk partnerskabsaftale med Kina i 2008. Som opfølgning herpå indgik de to lande et arbejdsprogram i 2017 på en række områder, man ønskede at samarbejde tættere om. Arbejdsprogrammet udløb i 2020, og der har siden været forhandlinger om indgåelsen af et nyt. En række europæiske allierede og partnere, herunder blandt andet USA, har også forskellige former for bilateralt myndighedssamarbejde med Kina.

    Kontakt:

    Victor Boysen email: vicboy@um.dk

    Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/release?releaseId=13710362&publisherId=2012662&lang=da

    ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **