PRM / DI: Særdeles lovende melding fra regeringstoppen

  Pressemeddelelse fra DI – Dansk Industri

  – Det er særdeles lovende for den nye politiske sæson, at regeringstoppen så tydeligt og i fællesskab prioriterer behovet for at sikre mere arbejdskraft i Danmark, siger viceadm. direktør Kim Graugaard.

  – Erhvervslivet bakker fuldt og helt op om regeringens analyse af, at arbejdskraft er tidens mest relevante “valuta”, og vi er klar til at bidrage med løsninger, for samfundets udvikling står på spil.

  – Nu gælder det om, at ord fører til handling hurtigst muligt, for både i nuet og i årene der kommer, skriger samfundet på flere hænder og hoveder til f.eks. at realisere den grønne omstilling.

  – Derfor skal vi turde tænke nyt og igangsætte reelle reformer, og der er rigeligt med værktøjer at vælge imellem. Vi skal f.eks. øge incitamentet til at arbejde gennem lavere skat, få markant flere på deltid til at arbejde fuldtid, og så skal vi have flere unge såvel som ældre ind i arbejdsfællesskabet, siger Kim Graugaard

  – Vi kommer heller ikke uden om at kigge mere mod udlandet og sikre en tiltrækning af mere international arbejdskraft, for vi kommer ikke til at kunne løfte opgaven med dansk arbejdskraft alene.

  DI hilser det ligeledes velkomment – og tiltrængt – at regeringen vil styrke erhvervsuddannelserne og styrke den praktiske undervisning i folkeskolen.

  Kontakt:

  Yderligere oplysninger fås hos presserådgiver Bo Hjuler, tlf. 2328 4912, e-mail boh@di.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/release?releaseId=13710239&publisherId=5524343&lang=da

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **