PRM / Dagrofa Foodservice og HKI Ost støtter op om dansk gastronomi med uddeling af de eftertragtede Michelin-plader

    Pressemeddelelse fra Dagrofa ApS

    HKI Ost har tidligere stået for uddelingen alene, mens det er første gang, at Dagrofa Foodservice er med til at uddele plader til Rigsfællesskabets dygtige restauranter.

    Niels Miles Frandsen, adm. direktør i Dagrofa Foodservice, siger:

    – Som fødevaregrossist ligger det os meget på sinde at være med til at styrke og udvikle madscenen i Danmark. Det gør vi på mange niveau ved bl.a. at samarbejde med nystartede leverandører og restauranter, men også ved at bakke op om et anerkendt koncept som uddelingen af Michelin-stjerner til branchens frontløbere.

    Han uddyber:

    – Michelin-universet spiller en helt særlig rolle i det gastronomiske landskab, da der er mange kokke, som lader sig inspirere af Michelin-kokkenes arbejde, opskrifter og teknikker. Derfor ønsker vi med vores sponsorat af uddelingen af Michelin-plader at slå et ekstra slag for vigtigheden af, at vi herhjemme har nogle af de dygtigste og mest ambitiøse kokke.

    Uddelingen af Michelin-pladerne med hhv. en, to og tre stjerner startede den 1. august og foregår hen over de næste par uger.

    Profil fra kokketeam er ny Michelin-kok

    En ny restaurant på listen over modtagere af Michelin-stjerner er Restaurant Tri i Agger. For første gang nogensinde kan den danske nordvestkyst nu også prale af at have en Michelin-restaurant.

    Bag denne står Nicolas Min Jørgensen, tidligere køkkenchef på Substans i Aarhus, og som også ejer Agger Darling i Vestervig. Han er del af det kokketeam, som man kan opleve på Dagrofa Foodservices Instagram-profil, hvor der bliver delt ud af kulinarisk inspiration fra kok til kok.

    Karsten Bøttker, konceptchef i Dagrofa Foodservice, glæder sig over, at Nicolas Min Jørgensens restaurant fik tildelt en Michelin-stjerne:

    – På vores Instagram-profil har vi et hold af dygtige og talentfulde kokke, som deler ud af deres evner til inspiration for alle, der har lyst til at følge med. Vores erfaring er, at det gør en forskel, når det er kokke, som kommunikerer til kokke. Vi var i forvejen meget stolte af vores kokketeam, men stoltheden fik lige et nøk opad, da det blev offentliggjort, at Nicholas Min Jørgensen nu også kan kalde sig Michelin-kok. På kort tid har han formået at sætte sit præg på den danske restaurantscene med hans fokus på lokale råvarer i mix med udenlandske smage.

    Udover Nicolas Min Jørgensen består kokketeamet også af Nicolaj Møller, Thilde Gilling Andersen og Jacob Burmølle. 

    Særlig hæder til restauranter som går forrest med den grønne omstilling

    Ud over de klassiske røde Michelin-plader plader får fire nye restauranter overdraget Den Grønne Femkløver (Michelin Green Star) for deres bæredygtighedsindsats, hvilket sammenlagt giver atten kløvere i Danmark. Dette antal er dobbelt så mange som både Norge og Sverige.

    Michelin Green Star uddeles til de restauranter, der er på forkant af branchen. De fire nye modtagere af hæderen er Bistro Lupa, Kadeau Bornholm, Kadeau København og Novel. 

    Som nævnt uddeler Dagrofa Foodservice og HKI Ost de klassiske Michelin-stjerner og Michelin Green Stars samt Bib Gourmands i løbet af august, og det er muligt at få flere indtryk fra dette års uddeling via virksomhedens Instagram-profil.  

    Fakta om Dagrofa Foodservice:

    • Dagrofa Foodservice er en ledende totalleverandør til foodservicesektoren i Danmark og en del af Dagrofa-koncernen.
    • Vi er markedsleder inden for kantiner og hoteller, og vi leverer til mange forskellige kundesegmenter – fra den lokale café til Michelin-restauranter.
    • Vi har 30 Cash&Carry-butikker over hele landet og specialisterne HKI Ost, Grambogård og Grøn Fokus.
    • For første gang er det i fællesskab Dagrofa Foodservice og HKI Ost, som står for at uddele de fysiske Michelin-plader til de danske og grønlandske restauranter.
    • Læs mere på www.dgfs.dk

    Kontakt:

    Kommunikationschef Lars Hall Bæk Farsøe tlf.: 42332811 email: lar@dgfs.dk

    Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/release?releaseId=13707877&publisherId=13561302&lang=da

    ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **