Pressemeddelelse fra Erhvervshus Hovedstaden
Det hele startede ved køkkenbordet en dag i 2000. Drømmen om at etablere hovedstadsområdets bedste tømrerfirma. I dag er Skou Gruppen ejet af de ledende medarbejdere, beskæftiger ca. 170 ansatte, heraf 27 lærlinge, og har en årlig omsætning på 350 mio. kr. Virksomheden udfører hoved- og totalentrepriser og store tømrer-, snedker- og mureropgaver primært for offentlige kunder i hele Storkøbenhavn, herunder en række kommuner, Region Hovedstaden, Forsvaret samt EU’s Miljøagentur og har derudover sin egen glarmester- og elafdeling.
Skou Gruppen har længe arbejdet aktivt med bæredygtighed bl.a. ved at bygge DBNG-certificerede byggerier, anvende CLT i stedet for stål og beton og fremme diversitet i byggeriet. Næste skridt var at kortlægge, hvor og hvordan virksomheden kan gøre en forskel, når der investeres i bæredygtighed. Men hvordan er det lige, man griber det an, hvilke lovmæssige krav skal der tages hensyn til, og hvordan prioriterer man bedst? Det var nogle af de spørgsmål, administrerende direktør i Skou Gruppen Martin Skou Heidemann og hans kolleger funderede over, da seniorforretningsudviklere Henriette Kahré Freris og Susanne Krogh Petersen fra Erhvervshus Hovedstaden kontaktede Martin.
“Vi har hele tiden vidst, at vi gerne ville skridtet videre, både fordi vil gerne vil bidrage til at skabe en mere bæredygtig byggebranche men også pga. de mange kommende krav til bæredygtighed, fx hvor meget CO2 bygninger må udlede. Det kan være svært at navigere i, så det var en kæmpe hjælp, da Henriette og Susanne rakte ud,” fortæller Martin Skou Heidemann.
Bæredygtighedstjek og støtte gennem SMV:Grøn
Det første Henriette, Susanne og ledelsen tog fat på, var et 360-graders bæredygtighedstjek af hele virksomheden: Hvor stod Skou Gruppen i forhold til bæredygtighed, og hvordan kunne de inkorporere bæredygtighed som en del af det at drive og udvikle virksomheden. Bæredygtighedstjekket hjalp med at prioritere, hvor det var vigtigst at sætte ind i den daglige drift, og der blev lagt en strategi.
“Vi har altid været opmærksomme på at være en miljømæssig og socialt ansvarlig virksomhed, men vi har ikke haft overblikket. Med bæredygtighedstjekket fik vi samlet alle vores bæredygtighedsinitiativer til én samlet strategi, der er knyttet tæt sammen med vores forretningsmodel, og nu ved vi, hvor vi skal sætte ind henne, og hvad vi skal prioritere,” siger Martin Skou Heidemann.
Susanne har derudover også hjulpet Skou Gruppen med at ansøge programmet SMV:Grøn, som Erhvervsfremmebestyrelsen har igangsat med støtte fra EU. Med programmet har Skou Gruppen set nærmere på, hvordan de reducerer deres eget ressourceforbrug, transport og sammensætning af bilparken, indretning af byggepladserne, krav til livscyklusberegninger af bæredygtige valg og andre tiltag, som kan reducere byggeriernes ressourceforbrug og CO2-udledningen samt efteruddannelse af medarbejdere. Derudover har Skou Gruppen fået tilskud til at tilknytte en ekstern rådgiver fra NIRAS, som bl.a. har hjulpet virksomheden i gang med konkrete værktøjer og implementeret den nødvendige viden for både ledelsen og virksomheden generelt.
Kontakt:
Presseansvarlig Pernille Larsen tlf.: +45 61 88 56 16 email: pla@ehhs.dk
Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her:
** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **