PRM / 30.000 børn tager grydeskeen i egen hånd

    Pressemeddelelse fra Landbrug & Fødevarer

    En god stak engagerede frivillige, fire håndfulde lækre opskrifter og en sjat lærerige aktiviteter krydret med masser af madglæde. Det er den enkle opskrift bag Madskoler der afholdes 75 steder landet over og i år kan fejre 20. års jubilæum

    Siden 2004 har Madskoler, der er en aktivitet arrangeret af 4H i et ikke profitskabende samarbejde med Landbrug & Fødevarer og REMA 1000, sendt børn i køkkenet i ferier, hvor de har fået gode, sjove og ikke mindst lærerige oplevelser med mad.

    “Vi er vildt stolte over at have eksisteret i så mange år. Det har kun kunne lade sig gøre, fordi flere hundrede frivillige bakker op hvert år og jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke dem alle! Det er deres fortjeneste at Madskoler eksisterer og det er deres fortjeneste, at vi i år byder velkommen til barn nr. 30.000, siden vi begyndte tilbage i 2004,” siger Henrik Dalum, formand for 4H.

    Madskoler varer en uge og foregår i dagtimerne. Langt de fleste Madskoler afholdes i sommerferien, men der afvikles også ‘3 dage med Madskoler’ i efterårsferien. På en Madskole er madlavningen i fokus, men fysisk aktivitet, sundhed, ernæring og madspild er også helt centrale emner.

    Uden dårlig samvittighed og løftede pegefingre

    På grund af jubilæet er temaet på årets Madskoler i år “fødselsdag”. Ugens menu er inspireret af klassiske børnelivretter med et tvist af lidt ekstra grønt og fuldkorn. Der bliver dog også plads til lidt af det søde, fortæller Line Munk Damsgaard, der er ernæringschef i Landbrug & Fødevarer og landsdækkende koordinator for Madskoler:

    “Vi vil med Madskoler først og fremmes gerne give børnene nogle sjove og lærerige oplevelser med mad og madlavning. Og vi vil gerne lære børnene at have et positivt og sundt forhold til mad. Uden dårlig samvittighed og uden løftede pegefingre. Sund mad handler først og fremmest om variation og mængder. I en sund kost er der plads til lidt af det hele. Også lidt af det søde. Så når vi har et tema som fødselsdag skal der selvfølgelig laves en traditionel lagkage. Jeg er sikker på, det bliver en både sjov, lærerig og lækker oplevelse.”

    Præcis hvor og hvor mange Madskoler, der gennemføres fra år til år afhænger af, hvor mange frivillige, der melder sig – og hvor de er fra. Denne sommer deltager omkring 350 frivillige.

     Få mere information og find en Madskole: www.madskoler.dk

    Kontakt:

    Landbrug & Fødevarer pressetelefon tlf.: 33394520 email: presse@lf.dk

    Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/release?releaseId=13699899&publisherId=13559978&lang=da

    ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **