Pressemeddelelse fra Tønder Kommune
Siden Ruslands invasion af Ukraine i februar 2022 er omtrent 8.900 af de ukrainere der flygtede til Danmark kommet i arbejde. Det svarer til 66 procent af den gruppe, der er blevet vurderet jobparate.
Det viser tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, som Dansk Arbejdsgiverforening (DA) har analyseret. DA’s analyse viser også, at tallene løbende er steget, fx steg andelen af beskæftigede ukrainere med fem procentpoint fra marts til april 2023.
Det er tal der glæder Tønder Kommunes borgmester, Jørgen Popp Petersen, som understreger, at der bag de fine tal også gemmer sig en stor indsats blandt en lang række medarbejdere i Tønder Kommune.
“Det er godt at se, at så mange af de ukrainere, der er ankommet til Tønder Kommune er kommet i arbejde. Vi har mange virksomheder, som efterspørger arbejdskraft, og der har ukrainerne i Tønder virkelig været med til at gøre en forskel og givet dem et nyt perspektiv – også selvom det sker på en meget, meget trist baggrund”, fortæller Jørgen Popp Petersen.
I kommunens jobcenter forklarer fagchef, Theresé Alette Andersen, at successen med at få de ukrainske flygtning i arbejde blandt andet er skabt af en bred indsats på tværs af Tønder Kommune, frivillige og virksomhederne i kommunen.
“I Tønder Kommunes jobcenter modtager vi løbende jobordrer fra virksomheder, der har brug for hjælp til formidling af ledige til stillinger. Denne rekrutteringsservice benytter vi også i forhold til de ukrainske flygtninge, der er vurderet klar til at tage et job, og der er det vores oplevelse, at mange virksomheder har været glade for at ansætte ukrainere”, forklarer Theresé Alette Andersen og tilføjer, at Tønder Kommune hurtigt fik en tolk tilknyttet, der var en stor hjælp i forhold til at få de ukrainske flygtning i tale og videre i job.
Theresé Alette Andersen tilføjer, at det er ikke kun i forhold til ukrainere men også i forhold til andre målgrupper, at Jobcenter Tønders metode har fungeret godt, fordi kommunens integrationsafdeling efterhånden har oparbejdet solide erfaringer med at hjælpe flygtninge i arbejde.
Tønder Kommune har i alt modtaget 278 ukrainske flygtninge og ud af disse er 128 kommet i job i kommunen, hvilket altså svarer til 93 procent af de der er vurderet jobparate. De der ikke er erklæret jobparate er primært børn og ældre mennesker omkring pensionsalderen.
Ukrainerne i Tønder Kommune har fået beskæftigelse inden for flere brancher, men særligt inden for hotel og restauration, rengøring og landbrug.
Kontakt:
Jørgen Popp Petersen email: jrp@toender.dk
Therese Arletté Andersen email: theaand@toender.dk
Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her:
** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **