Pressemeddelelse fra Turbine Forlaget A/S
Det er efterhånden blevet en nationalsport at bage smukke kager. Sofie Jakobsen og Sonia Pedersen har gjort deres passion for portionskager til deres levevej. Sofie var tidligt klar over, at det var kagerne, der skulle være hendes vej, og derfor gik hun i mesterlære som konditor, så snart det var muligt. Sonia har derimod taget en mere snirklet vej mod kagerne, der blev hendes helt store passion, da hun var på barsel med sin søn, Aske Gotfred. I dag arbejder de to kvinder sammen i patisseriet, der er dedikeret til Sonias søn.
I bogens første del findes de grundopskrifter, der er brug for, når der skal fremstilles stringente og sirlige kager: Porøse mørdejsbunde, friske frugtindlæg, luftige og cremede mousser og dekorativ pynt.
I bogens anden del findes opskrifter på 20 velkomponerede og smukke kager. Kage nr. 1 med mango og sort sesam, Kage nr. 2 med citron og marengs, Kage nr. 3 med hindbær.
Kage nr. 5 med kammerjunker og jordbær er en let sommerkage, mens Kage nr. 15 med chokolade og kaffe er lidt tungere, hvilket bestemt også er lækkert. Der er noget for enhver smag, og ved flere af opskrifterne er der også forslag til variationer.
Æstetikken er i højsædet i de mange kager, og Sofie og Sonia opfordrer alle til at springe ud i det. Ved at læse opskrifterne grundigt og forberede sig, inden man går i gang, er det muligt at få et flot resultatet. Og når der alligevel er noget, der går galt, er det bare en mulighed for at lære – for man lærer jo af sine fejl. Det er deres egen erfaring, når de bruger timer på at udvikle, skitsere og bage kager.
Fakta om bogen:
Titel: Nordisk patisserie
Forfattere: Sofie Jakobsen & Sonia Pedersen
Forlag: Turbine
ISBN: 9788740686869
Sidetal: 132
Vejl. pris: 279,95 kr.
Udgivelsesdato: 20. juni 2023
Kontakt:
PR og kommunikation Marie Jensby tlf.: 60548460 email: marie.jensby@turbine.dk
Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her:
** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **