Pressemeddelelse fra Dagrofa ApS
Ved Tommerup på Fyn ligger Grambogård, der er kendt for deres fokus på dyrevelfærd og kvalitetskød. Det skyldes bl.a., Grambogård samarbejder med nøje udvalgte lokale landmænd, som sikrer, at dyrene får en god og tryg opvækst.
I slagteriet på Grambogård forekommer der en restproduktion, som nu bliver brugt i fremstillingen af en række kvalitetsfonder i samarbejde med den københavnske virksomhed REDUCED.
“Vi er stolte af vores samarbejde med REDUCED, hvor vi kan reducere madspild og samtidig skabe produkter af høj kvalitet. Hos Grambogård har vi altid haft fokus på dyrevelfærd, og dette samarbejde er endnu et skridt i retning af at respektere jordens ressourcer og skabe madoplevelser i særklasse,” lyder det fra Niels Beier, direktør hos Grambogård, der er kødspecialisterne i Dagrofa Foodservice.
Ved at udnytte teknologien og smagsekspertisen hos REDUCED samt en kulinarisk udvikling med assistance fra Dagrofa Foodservice har de indtil videre skabt fire fonder, der ikke kun bidrager til at bekæmpe madspild, men også leverer enestående smagsoplevelser.
“Vores filosofi er, at intet skal gå til spilde. Ved at samarbejde med Grambogård kan vi udnytte overskydende råvarer fra slagteriet og omdanne dem til velsmagende fonder. Vi er glade for at bidrage til at skabe en mere klima- og miljøbevidst fødevareindustri,” supplerer Niels Skovby Jørgensen, CCO hos REDUCED.
Hos Dagrofa Foodservice er den kokkeuddannede konceptchef, Karsten Bøttker, meget tilfreds med det foreløbige resultat af samarbejdet, hvor de har udviklet en demi glace, oksefond, kalve espagnole og en fond af velfærdsgris.
“Det har været en fantastisk oplevelse at arbejde sammen med REDUCED og vores kødspecialister hos Grambogård om udviklingen af disse kvalitetsfonder. Vores fokus har været at skabe produkter, der ikke blot smager godt, men også bidrager til at reducere madspild og respekterer dyrevelfærd. Vi ser frem til at præsentere disse velsmagende og innovative produkter for vores kunder,” siger Karsten Bøttker.
Samarbejdet mellem Grambogård og REDUCED er et skridt i retning af at mindske madspild i forbindelse med fødevareproduktion og inspirere andre til at udnytte restproduktion til at skabe nye og innovative produkter.
Produkterne er sat til salg primo juni 2023 og kan købes gennem Dagrofa Foodservice.
Kontakt:
PRESSEKONTAKT tlf.: 72332323 email: presse@dagrofa.dk
– Lars Hall Bæk Farsøe, kommunikationschef i Dagrofa Foodservice: lar@dgfs.dk / 42332811
– Niels Skovby Jørgensen, CCO i REDUCED: niels@reduced.dk / 2684 1104
– Niels Beier, direktør på Grambogård: nbe@dgfs.dk / 2583 7275
– Karsten Bøttker, konceptchef hos Dagrofa Foodservice: kab@dgfs.dk / 2620 2347
Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her:
** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **