PRM / PlanBørnefonden nytænker finansiering af ngo-arbejde for at fremtidssikre impact

    Pressemeddelelse fra PlanBørnefonden

    Verden er ramt af en lang række kriser. Det kalder på nye måder at mobilisere finansiering til at skabe bæredygtig udvikling og positive forandringer ude i verden. Det understreger PlanBørnefondens bestyrelsesformand Stine Bosse:

    “Fusionen mellem Plan og Børnefonden i 2018 frigav reservemidler, som har været opsparet over generationer. Vi har nu det ledelsesmæssige overskud til at anvende midlerne til at gøre en endnu større forskel for verdens fattigste børn og unge. Derfor etablerer vi en social impact fond,” siger Stine Bosse og fortsætter:

    “Det er særlig vigtigt i en tid, hvor verden er ramt af kriser, og hvor vi som ngo er nødt til at innovere os til nye måder at mobilisere kapital på til at skabe den udvikling og de positive forandringer, vi er sat i verden for. Derfor etablerer vi, som den første ngo i Danmark, en social impact fond, hvor investorer kan være med til at skabe bæredygtig udvikling ude i verden, samtidig med der skabes et økonomisk afkast, der geninvesteres.”

    Innovativ finansiering på toppen af rekordresultat

    Den nye fond etableres på toppen af det bedste indsamlingsresultat i PlanBørnefondens historie. I 2021/22 indsamlede PlanBørnefonden i alt 438,1 mio. kr. mod 314,2 mio. kr. i 2020/21. Det svarer til en omsætningsvækst på 39 pct. Men det får ikke PlanBørnefonden til at hvile på laurbærrene.

    “Vi er taknemmelige for den støtte, vi har indsamlet. Men som verden arter sig, kan vi ikke opretholde de bæredygtige forandringer uden også at accelerere private investeringer. Så det gør vi med den nye fond, der blandt andet vil investere i uddannelse, jobskabelse og grøn omstilling. Vi har i det seneste år oprustet med stærke kompetencer inden for social impact investeringer, som flytter over i den nye fond,” siger Dorthe Petersen, direktør i PlanBørnefonden.

    Samtidig får PlanBørnefonden også nye stærke kræfter i bestyrelsen, da PlanBørnefondens nuværende næstformand Charlotte Jepsen bliver bestyrelsesformand i den nye fond. Det vil sikre kontinuitet og stærke bånd mellem social impact fonden og PlanBørnefonden. Charlotte Jepsen er ledende parter i CIP Fonden og kommer desuden med erfaringer fra den statslige impact investeringsfond, IFU. Hun træder ud af PlanBørnefondens bestyrelse, når den nye fond oprettes. Det samme gælder for bestyrelsesmedlem Lise Fink Vadsholt, som også bliver en del af bestyrelsen i den nye sociale impact fond.

    Samtidig er Jakob Grymer Tholstrup og Jacob Rasmussen begge trådt ud af PlanBørnefondens bestyrelse i marts. Det betyder, at PlanBørnefonden har fået fire nye bestyrelsesmedlemmer, som er indtrådt i marts 2023. De nye medlemmer er Charlotte Møller-Andersen, Dorte Ransby, Peter Vekslund og Jonas Søderberg Rasmussen

    FAKTA

    Nye i PlanBørnefondens bestyrelse

    Dorte Ransby, Formand for RHS4 Aps og bestyrelsesmedlem i Formuepleje.

    Peter Vekslund, CFO i Trackunit og tidligere CFO i Pandora.

    Charlotte Møller-Andersen, VP Partner Sales EMEA i Zendesk.

    Jonas Søderberg Rasmussen, First VP, Head of Physical Security and Resilience i Danske Bank.

    Om PlanBørnefonden

    PlanBørnefonden er en af Danmarks største primært privatfinansierede børnerettighedsorganisationer. Vi arbejder langsigtet i verdens mest skrøbelige og udsatte områder for at sikre børn og unges rettigheder og skabe lige muligheder for alle, uanset køn. Det sker i tæt samarbejde med vores kollegaer i Plan International i 77 lande over hele verden.

    I 2021/22 bidrog danskerne til, at PlanBørnefonden kunne støtte flere end 49.000 sponsorbørn og med støtte fra donorer har over 500.000 børn, unge og voksne fået støtte og hjælp.

    Kontakt:

    Head of Public Affairs and Policy Sofie Lindkvist Enstrøm tlf.: 53656270 email: sofie.enstroem@planbornefonden.dk

    Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/release?releaseId=13691104&publisherId=13559106&lang=da

    ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **