PRM / Lokale politikere i folkemødedebatter om børnenes mad

  Pressemeddelelse fra Madkulturen

  Børnene har en særlig plads på programmet, når Madens Folkemøde på fredag den 2. juni åbner for fjerde gang. Scenen Loen er hele fredag dedikeret til debat om maden i næste generation, hvor blandt andet lokale politikere og embedsmænd deltager.

  Om formiddagen byder konferencier Mette Blomsterberg blandt andet velkommen til regionsrådsformand Heino Knudsen (S), der er med til at svare på, hvordan vi skal skaffe de tusinder af unge madhåndværker, som arbejdsmarkedet mangler.

  Senere er byrådsmedlem Jesper Volmer (V) fra Børne- og Ungeudvalget i Lolland Kommune med i en debat om skolemad. Blandt andet som en løsning på det problem, at tre ud af fire børn er sultne i løbet af en skoledag.

  I slutningen af programmet samles trådene af fødevareminister Jacob Jensen (V), der er valgt af de lokale vælgere i Sjælland Storkreds.

  Lokale madtalenter udfordrer skolebørn fra Falster

  Dagen indledes med en festlig fremvisning af skills fra tre unge madhåndværkere. Heriblandt de lokale madtalenter Frederik Reitz, der er konditorelev hos Pabst Bakery i Maribo, og Mikkeline Møller Rasmussen, der er kokkelev hos Pomle Nakke og har vundet prisen som årets kokkeelev i 2023.

  Bagefter skal skoleelever fra Falster gøre dem kunsten efter og dyste i mad-skills. De skal b.a. skal røre mayo og udbene kyllingelår på tid og imponere Mette Blomsterberg med de flottest pyntede cupcakes.

  Børn på et presset madbudget

  Sidst på dagen fremlægger Madkulturen nye tal, der viser, at rigtig mange børn i vokser op i familier, der er så presset på økonomien, at forældrene bl.a. ofte må spare den sunde mad væk. Det gælder fx næsten hvert femte barn i Region Sjælland. Med til at drøfte de tal er blandt andre direktør i Lolland Kommune, Thomas de Richelieu.

  Bag alle debatterne står Madkulturen, som er en videns- og forandringsinstitution under Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.

  Kontakt:

  Kommunikationskonsulent Simon Nyrup Madsen tlf.: 25120850 email: simon@madkulturen.dk

  Direktør Judith Kyst

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/release?releaseId=13691685&publisherId=13559186&lang=da

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **