PRM / Bilsalget for maj 2023

  Pressemeddelelse fra De Danske Bilimportører

  Maj måned bød på 14.012 nyregistrerede personbiler, hvilket er en fremgang på 3,82 procent i forhold til samme måned sidste år. År til dato er der en klar forbedring af bilsalget, hvor antallet af indregistreringer er 12,45 procent bedre end samme periode i 2022.

  “Vi glæder os over, at bilsalget år til dato ligger et godt stykke over markedet i 2022. Det ser ud til, at vi har undgået en opbremsning i efterspørgslen, som vi ellers frygtede ved årets start” siger Mads Rørvig, adm. direktør for De Danske Bilimportører.

  Elbilssalget fordoblet i maj

  I løbet af maj blev der indregistreret 4.446 nye elbiler, hvilket over en fordobling i forhold til samme måned sidste år, hvor der blev indregistreret 2.197 elbiler. 

  Maj blev dermed endnu en måned med fremgang i salget af elbiler, som i en lang periode er vokset måned efter måned. I løbet af 2023 er der kommet 19.815 flere elbiler på vejene og elbilerne udgør nu 5 procent af den danske bilflåde. Det er dog ikke sikkert, at den positive udvikling fortsætter:

  “Elbilerne sælger godt i Danmark, da de får en lavere afgift end benzin- og dieselbiler. Vi er nervøse for udviklingen efter 2025, da elbilernes afgiftsfordel udfases hurtigt. Hvis den grønne omstilling af bilparken skal fortsætte i samme tempo, er det nødvendigt at holde afgifterne i ro,” siger Mads Rørvig, adm. direktør i De Danske Bilimportører.

  Pressefoto

  Klik her

  Kildeangivelse

  Gengivelse af pressemeddelelsens tekstindhold bedes kildeangivet: De Danske Bilimportører

  Gengivelse af tal og statistikker bedes kildeangivet: Bilstatistik.dk

  Kontakt:

  De Danske Bilimportører

  Adm. direktør Mads Rørvig tlf.: 30 16 10 04 email: mr@bilimp.dk

  Konsulent Kristine Vind tlf.: 31369066 email: kbv@bilimp.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/release?releaseId=13690550&publisherId=13559753&lang=da

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **