PRM / INVITATION TIL NATURENS DØGN PÅ SPROGØ

  Pressemeddelelse fra Sund & Bælt

  14. juni 2023 er det 25 år siden, de første biler kørte over Storebælt og dermed krydsede Sprogø. Øen var blevet fire gange større under anlægsarbejdet, og ved indvielsen af broen i 1998 fremstod de nye områder golde. Derfra startede en proces med naturgenopretning og landskabspleje, som har betydet, at Sprogø i dag fremstår som et frodigt naturområde med en stor variation af dyr og planter.

  Nye idéer og værdifulde erfaringer
  Men kan Sund & Bælt gøre mere for naturen – både på Sprogø, i havet omkring samt på områderne ved Nyborg og Korsør, hvor broen rammer land? Og kan vi udnytte de gode erfaringer fra Sprogø andre steder i Danmark, hvor natur og infrastruktur mødes?

  Disse og andre spørgsmål skal debatteres ved en ambitiøs fødselsdagsworkshop på Sprogø den 13.-14. juni. Deltagerne skal overnatte på øen, og på andendagen kåres vinderholdet, som præmieres af Transportministeren.

  Dommerpanelet vil bestå af eksperter fra Biodiversitetsrådet/DTU Aqua, WWF, DHI, Danmarks Fiskeriforening, Aage V. Jensen Fonden og Sund & Bælt.

  Efterfølgende er der en rundvisning på Sprogø med mulighed for uddybende snak om naturudvikling og øens rige fugleliv.

  Arrangementet vil også få besøg af en delegation fra Storebæltsforbindelsens japanske “søsterbro”, The Akashi Kaikyo Bridge, der ligeledes kan fejre 25-års jubilæum i år.

  Deltagelse og tilmelding
  Vær med til en spændende dag, hvor der er mulighed for:

  • Foromtaler af ‘Naturens Døgn’ på Sprogø
  • En eksklusiv rundvisning på Sprogø med en naturvejleder
  • Fotooptagelser på fødselsdag af den ikoniske natur med broen som kulisse
  • At overvære transportministeren præmiere vinderholdet samt holde tale på Sprogø i anledning af broens fødselsdag. Efterfølgende vil der være mulighed for at stille spørgsmål.

  Find baggrundsmateriale inkl. fotos i presserummet

  Tilmelding sker hos Chef for Koncernkommunikation, Lene Gebauer Thomsen på lgt@sbf.dk, mobil +45 21 70 44 50.

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/invitation-til-naturens-dogn-pa-sprogo?releaseId=13684734

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **