PRM / Vallensbæk markerer World No Tobacco Day

  Pressemeddelelse fra Vallensbæk Kommune

  Den 31. maj er det international World No Tobacco Day, hvor blandt andet Verdenssundhedsorganisationen WHO og forskellige patientforeninger slår et slag for en røgfri fremtid.

  Vallensbæk Kommunes rygestopteam vil også markere dagen i to af Vallensbæks boligkvarterer, Firkløverparken og Vejlegårdsparken, samt på Stationstorvet.

  Her vil der være drop-in, hvor alle kan komme og få en uforpligtende samtale og gode råd til de 11 procent af Vallensbæk borgere, der enten ryger, snuser eller damper på e-cigaretter og puff bars. Håbet er at komme i kontakt med nye målgrupper, fortæller sundhedskonsulent Huda Al-Tamimi fra Vallensbæk Kommune.

  – Af de forskellige sundhedsopgørelser kan vi se, at der er stor forskel på de deltagere, vi møder på vores kommunale tilbud om rygestop, og så de faktiske brugere af cigaretter, e-cigaretter og snus, vi har her i Vallensbæk. Så tanken med tre drop-in steder er, at vi forhåbentlig kan give nogle mennesker, vi normalt ikke er i kontakt med, mere viden om helt gratis muligheder for at blive røgfri.

  Mange ønsker at stoppe

  Undersøgelser har i mange år vist, at der kan følge mange sygdomme med, når man har hang til tobak og nikotinprodukter. Netop derfor kan det være et stort løft af det generelle sundhedsniveau, hvis flere vallensbækkere bliver røgfri.

  – Selvom undersøgelser viser, at tre ud af fire rygere ønsker at stoppe, lykkes det stadig langt fra for alle. Men med gode råd og forberedelse og måske et forløb med en rygestopkonsulent, så håber vi, at flere kan lykkes med at blive røgfri allerede denne sommer, siger Huda Al-Tamimi.

  Fakta om rygevaner i Vallensbæk

  • 11% er daglige rygere
  • 4,1% ryger mindst 15 cigaretter om dagen
  • 73% af rygerne i Vallensbæk ønsker at stoppe

  Kilde: Sundhedsprofilen for Region Hovedstad 2021

  Kontakt:

  Kommunikations- og pressechef Rasmus Hadberg Øhlenschlæger email: kommunikation@vallensbaek.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/release?releaseId=13689556&publisherId=13561163&lang=da

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **