PRM / Regionsrådsformand Lars Gaardhøj (S): Stram økonomiaftale vil kræve vanskelige prioriteringer

  Pressemeddelelse fra Region Hovedstaden

  • Det har været nogle svære forhandlinger de seneste dage, og vi er endt med en stram ramme for regionernes økonomi i 2024.
  • Jeg er glad for, at vi har fået en aftale, som samlet giver regionerne 1,35 mia. kr. til demografi, kræftbehandling og dermed bedre sundhed for vores borgere og patienter.
  • Men det bliver svært at få det regionale budget i balance, for vi bliver flere ældre, og der er heldigvis bedre muligheder for behandling og medicin, hvilket også presser vores økonomi.
  • På grund af samfundsøkonomien er anlægsrammen også meget stram – og vi har kun råd til at færdiggøre vores store igangværende byggerier. Derfor må vi vente endnu et år med at igangsætte den helt nødvendige renoveringsplan for vores hospitaler.
  • Nu skal vi have omsat aftalen til et budget for Region Hovedstaden – og det tager lidt tid at få det fulde overblik over de konkrete konsekvenser for vores økonomi.
  • Men jeg er ikke i tvivl om, at det bliver en stor og vanskelig politisk opgave at få det hele til at passe. Og derudover skal vi finde de krævede besparelser på administrative funktioner på op mod 100 mio. kr. Det bliver meget svært.
  • Økonomiaftalen lander her et par dage efter regeringens sundhedspakke, som tilfører regionerne 5 mia. kr. frem mod til 2030 blandt andet til kræftområdet. Det er jeg rigtig glad for, da det er et historisk stort og nødvendigt løft, men det hjælper os ikke i næste års budget og de grundlæggende udfordringer vi har i sundhedsvæsnet med mangel på personale. Det er derfor en opgave vi fortsat vil arbejde målrettet med i regionen, politisk og ledelsesmæssigt.

  Yderligere info

  • Pressevagten i Region Hovedstaden på 70209588 / presse@regionh.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/regionsradsformand-lars-gaardhoj-s-stram-okonomiaftale-vil-kraeve-vanskelige-prioriteringer?releaseId=13689553

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **