PRM / Affald bliver til “guld” hos andre virksomheder

    Pressemeddelelse fra Erhvervshus Hovedstaden

    Frankly Juice producerer en kvart million produkter om måneden fordelt på seks forskellige slags juicer, tre slags smoothies og fire typer ingefærshots. Virksomheden bruger også restproduktet fra de pressede æbler, rødbeder og gulerødder – den såkaldte pulp – i bagværk, så det ikke bare ender i skraldespanden. Virksomhedens bæredygtige indsats og innovative rejse er blevet anerkendt. Således vandt Frankly Juice i 2019 prisen for Økologisk Guld Foodservice af Økologisk Landsforening. I 2021 vandt Frankly Juice & Food People prisen for årets innovation fra 7-Eleven for lanceringen af deres økologiske rundstykker, der upcykler restprodukter fra juiceproduktionen og anvender dem i brøddejen. Den historie fik gæsterne fra Brøndby Kommune og Erhvervshus Hovedstaden, da de var på fælles besøg for at høre, hvordan virksomheden med succes har høstet flere priser for deres innovative og bæredygtige indsats og nu også arbejder strategisk med at eksportere mere.

    På virksomhedsbesøget deltog senior forretningsudvikler Henriette Kahré Freris, der har sparret med virksomheden om eksportstrategi og bæredygtighed. Hun og de øvrige gæster var imponerede over, hvor innovativ og bæredygtig virksomheden reelt er.

    “Det er ikke en dans på roser at være en lille innovativ virksomhed i turbulente tider med stigende priser osv. Men hver dag hjælper I verden med at blive mere bæredygtig. Det er virkelig en fornøjelse at stå på sidelinjen og give jer en hånd. Jeg er vild med, at I så kompromisløst insisterer på, at juice skal være økologisk og lige så ren og frisk, som hvis den laves hjemme på køkkenbordet. Ligeledes er I en rollemodel, fordi I forsøger at arbejde konstruktivt med værdikæderne både i forhold til råvarer og restprodukterne fra produktionen”, vurderer senior forretningsudvikler Henriette Kahré Freris fra Erhvervshus Hovedstaden. 

    Frankly Juice får bevilling til at dokumentere CO2-aftryk
    Under besøget fik ejerne af Erhvervshus Hovedstaden overbragt nyheden om, at de via CO2-puljen har fået et tilskud som et supplement til deres egne investeringer i at arbejde med at dokumentere virksomhedens CO2-aftryk. 

    “Vi er rigtig glade – det er en god nyhed, at vi efter at have fået sparring af Erhvervshus Hovedstaden til ansøgningen har fået en bevilling på 75.000 kr til at arbejde videre med at måle virksomhedens CO2 aftryk. Det bliver fremover et krav, at vi skal dokumentere det. Derfor er det en salgsfaktor for os, at vi snart kan dokumentere vores CO2-aftryk, da det også giver værdi for de kunder, vi leverer produkter til. Vi har fået meget hjælp af Erhvervshus Hovedstadens sparring. Det sætter vi stor pris på. Det har stor betydning for os”, sagde Christian Seiersen.

    Det glædede både borgmesteren, kommunaldirektøren og erhvervskonsulenten fra Brøndby Kommune, at Brøndbyvirksomheden trives i rammerne i Brøndby Kommunes industrikvarter tæt på motorvejen, byen og kunderne.

    “Det var et meget inspirerende besøg, og det var godt at høre, at virksomheden har fået værdifuld sparring af Erhvervshus Hovedstaden og trives med at have kontor og produktion i Brøndby Kommune med plads til at udvide samt ideelle køleforhold til produktionen. Det er spændende, at de har fået etableret sig i Baltikum og Holland og har ambitioner om at eksportere mere og til flere – og ikke mindst set i lyset af de udfordringer, det nu engang giver at eksportere et produkt med kort holdbarhed”, udtalte Brøndbys borgmester Kent Max Magelund.

    Fakta om CO2-puljen: Har du brug for hjælp til at få dokumenteret din virksomheds CO2 aftryk? CO2-puljen er målrettet danske små og mellemstore virksomheder og giver mulighed for at søge om tilskud til udgifter relateret til dokumentation af CO2 udledning, kompetenceudvikling herom eller certificering gennem miljømærkning. Der er to ansøgningsrunder årligt.

    Billedtekst: Deltagerne på besøget var Brøndby Kommunes borgmester Kent Max Magelund, kommunaldirektør Peter Kjærsgaard Pedersen og erhvervskonsulent Jes Pettersson. Fra Erhvervshus Hovedstaden deltog adm. direktør Katrine Joensen og konsulentchef Flemming Troelsen. Gæsterne, der fik ejernes fortælling om deres hjertebarns historie siden etableringen i 2014, var imponerede over virksomhedens cirkulære forretningsmodel, velsmagende produkt og innovative udvikling.

    Billedtekst: Christian Bowall og Christian Seiersen etablerede virksomheden i 2014. Virksomheden, der har knapt 30 medarbejdere, har administration og produktion i Brøndby kommunes industrikvarter på Midtager. Frankly Juice producerer koldpressede juicer, shots og smoothies med næring, saft og kraft af frisk, ubehandlet andensorterings frugt og grønt fra økologiske landmænd. Det fik gæsterne at se i produktionen.

    Billedtekst: Når man er ung og har en passioneret drøm om at gøre det til en bæredygtig forretning at producere frisk juice på samme ærlige måde, som juicen presses på ved køkkenbordet, er det en god nyhed, at ens forretningskoncept bærer frugt i form af en bevilling til at dokumentere CO2-aftrykket. Det fortalte de to stiftere af den snart 10 år gamle virksomhed Frankly Juice, da de fik besøg af Brøndby Kommune og Erhvervshus Hovedstaden. Bevillingen kan bidrage til at realisere virksomhedens vækstambitioner og vækstpotentiale

    .

    Kontakt:

    Kommunikationskonsulent Birgit Schaldemose Norman tlf.: +45 61 88 56 22 email: bsn@ehhs.dk

    Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/release?releaseId=13682721&publisherId=13561471&lang=da

    ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **