PRM / Unikt Gladsaxe-tilbud forebygger mistrivsel i børnefamilier

    Pressemeddelelse fra Gladsaxe Kommune

    Siden Familiesupporten startede i 2018, er tilbuddet blevet benyttet over 800 gange af børnefamilier i Gladsaxe. Tilbuddet er både uforpligtende og anonymt, og der er ingen krav, som man skal opfylde for at kunne benytte Familiesupporten. Formålet er nemlig at yde en tidlig indsats for Gladsaxes børnefamilier og tage eventuelle problemer i opløbet, så de ikke udvikler sig til mistrivsel.

    Et tilbud for alle

    Årsagerne til at benytte Familiesupporten kan være alt lige fra en psykisk sårbar forælder til et barn, der har problemer med søvn eller appetit. Og mulighed for at få hjælp af professionelle familieterapeuter, selvom det ikke bunder i en decideret underretning, er unikt for Gladsaxe Kommune.

    – Alle familier med børn mellem nul og otte år har mulighed for at få hjælp af Familiesupporten, og alle medarbejdere i kommunen med borgerkontakt kan visitere til det – uanset om man er sundhedsplejerske, pædagog eller arbejder i jobcentret. Og når vi sørger for at gøre tilbuddet bredt tilgængeligt, så er der naturligvis også flere, som gør brug af det. Da vi startede Familiesupporten blev vi lynhurtigt klar over, at vi kom i kontakt med familier, vi ikke ellers ville have fået kontakt til, fortæller Signe Bergman Johansen, som er leder af Familiesupporten.

    Går i dybden med den enkelte familie

    Det er helt frivilligt, om man vil tage imod Familiesupportens hjælp, og man skal ikke oplyse CPR-nummer eller andre oplysninger for at få adgang til tilbuddet. Samtlige medarbejdere i Familiesupporten er uddannet familieterapeuter, og når de modtager en henvendelse fra en familie, som har brug for hjælp eller støtte, bliver der hurtigt taget hånd om det.

    – Ofte ringer forældrene og fortæller om familiens udfordring eller problematikker, og inden for 24 timer får vi gerne en aftale i stand med en af vores familieterapeuter. Enten bliver det et hjemmebesøg eller vores familiebehandlingssted Villaen. Det er helt op til den enkelte familie. For os handler det først og fremmest om at imødekomme den enkelte familie og deres situation, siger Signe Bergman Johansen og fortsætter:

    – Når vi arbejder med familierne, handler det om mere end råd og vejledning. Der er masser af råd at hente på nettet, men det kan for os alle være svært at få dem omsat i det daglige. Så vi er sammen med familierne nysgerrige på, hvordan udfordringerne ser ud i den enkelte familie. For nogle familier er det et spørgsmål om redskaber til at håndtere en bestemt situation – for eksempel et spædbarn, som græder meget. For andre er det et længere forløb med terapi, der er behov for. Der er tale om helt almindelige udfordringer, og i Familiesupporten håndterer vi dem som almindelige udfordringer.

    Familiesupporten er et led i Gladsaxes strategi ‘Familier der lykkes, tidlig indsats’, hvor der er igangsat en række aktiviteter og tilbud med fokus på forebyggelse af udsathed hos børn og familier i kommunen.

    Du kan læse mere om Familiesupporten og andre familierettede tilbud i Gladsaxe her.

    Kontakt:

    Ulla Baden, kommunikationschef: 22 76 56 22 eller ulla.baden@gladsaxe.dk
    Signe Bergman Johansen, leder af Familiesupporten: 21 19 23 90 eller sibejo@gladsaxe.dk

    Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/release?releaseId=13682296&publisherId=13559514&lang=da

    ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **