Pressemeddelelse fra Ombold
Hele 32 hold har meldt deres ankomst til OMBOLDs traditionsrige og imødesete Københavnsmesterskab i gadefodbold. Det betyder, at over 250 spillere, der kæmper med udfordringer som hjemløshed, stofmisbrug og psykisk sårbarhed, vil være med til at forvandle Ofelia Plads til et fodboldmekka, hvor fællesskabet og sammenholdet vil være i centrum.
Selvom der er tale om Københavnsmesterskabet, vil man ikke “kun” kunne opleve fodboldlækkerier fra spillere på københavnske hold. Hold fra hele Sjælland, Fyn og Jylland trækker også i fodboldtøjet denne dag, og det er faktisk mere reglen end undtagelsen, at OMBOLDs mesterskaber trækker spillere til fra hele Danmark. Fremmødet er altid stort og geografisk bredt.
– OMBOLD-mesterskaber er et højdepunkt for mig og holdet. Det er noget vi træner henimod og et frirum for dagligdagens trummerum. Det er skønt at mødes med spillerne fra de andre hold og derfor prøver vi at være med til alle OMBOLD-mesterskaberne, fortæller Rene Hansen fra Krammeholdet, der er holdleder for et Københavnsk hold, der i år har spillet med i Forårsstævnet i Odense og Sjællandsmesterskaber i Sorø.
Kulturministeren åbnet mesterskabet
Fællesskabet og de gode oplevelser er i højsædet, når OMBOLD afvikler mesterskaber. Det handler først og fremmest om at være med, og det er jo netop det, som idræt handler om. Og med på dagen er også Kulturminister, Jakob Engel-Schmidt. Ministeren vil holde åbningstale og sparke det store arrangement, og fodbold og fællesskab har en særlig plads i kulturministerens hjerte:
– Sport er for alle; store som små og alle sociale lag. Fodbold kan skabe en helt særlig livslyst og glæde, som er svær at matche. OMBOLDs arbejde er et rigtigt godt eksempel på, at idræt kan samle os og skabe fællesskaber, uanset hvor i livet man befinder sig, og selvom det har nogle krumspring. Jeg glæder mig helt vildt til at åbne det her skønne arrangement med en masse fantastiske deltagere, siger kulturminister Jakob Engel-Schmidt.
Fodbold, forandring og fællesskab
En fællesnævner for spillerne, der stiller op til mesterskaberne, er, at de ikke passer ind i den traditionelle foreningsidræt, men gerne vil spille fodbold og være sociale med ligesindede. I OMBOLD bliver alle spillere set som engagerede mennesker, der er en del af et landsdækkende fodboldfællesskab, hvor man bidrager ved at være fodboldspiller, heppe på holdene eller udføre frivilligopgaver.
– Fodbold skaber fællesskaber og vi kan se at fællesskaber er med til at skabe positive livsforandringer for vores spillere, der ofte har en masse problemer at slås med. Tilslutningen til vores aktiviteter og stævner, i særdeleshed KM, er stor og det viser, at udsatte mennesker både kan og vil være en del af idrætsfællesskaber, hvis rammerne er tilpasset deres behov. fortæller Martin S. Pedersen, direktør i OMBOLD
Praktisk info
Tid og sted:
Torsdag den 25. maj fra 10.00-16.00 på Ofelia Plads i København.
Kontakt:
Kommunikationsansvarlig Kasper Susaa email: kasper@ombold.dk
Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her:
** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **