PRM / Socialt udsatte mennesker skal være en del af fællesskabet i Lyngby Boldklub

    Pressemeddelelse fra Ombold

    Banerne i Lyngby Boldklub bliver hver dag brugt af børn og voksne, der dribler, skyder vristspark og glæder sig over fodboldens fantastiske fællesskab. Det giver point på sundhedskontoen og skaber positivt socialt samvær. Men det er sjældent, at mennesker, der fx kæmper med misbrug og andre sociale udfordringer, dribler med på fodboldbanerne. Derfor får de heller ikke glæde af de positive gevinster ved fodbolden. Det skal der laves om på.

    Lyngby-Taarbæk Kommune, Lyngby Boldklub, Paradiset (der hører under Kirkens Korshær), IF Limone, DBU, DBU Sjælland og OMBOLD har nemlig indgået et samarbejde, hvor de tilbyder et inkluderende fodboldfællesskab til mennesker, der kæmper med hjemløshed, misbrug og psykisk sårbarhed. Mere præcist er der tale om en ugentlig fodboldtræning i Lyngby Boldklub, hvor fællesskabet er i fokus, og hvor der tages højde for alle spilleres fysiske-, mentale-, sociale og fodboldmæssige niveau. Og sådan en træning ligger lige til højrebenet for Lyngby Boldklub:

    I Lyngby Boldklub er der plads til alle, og det er vigtigt for os at være et samlingspunkt for ikke blot fodboldinteresserede, men alle borgere i Lyngby-Taarbæk Kommune, der kunne have behov for et være en del af noget større. Vi mener, at det skal være alle forundt at opleve det unikke fællesskab, der kan opstå gennem fodbolden, og vi er derfor utrolig glade for det her samarbejde, som vi glæder os til at tage hul på, og som vi som er sikre på bliver en stor succes for alle parter, siger Adm. Direktør i Lyngby Boldklub, Andreas Byder.

    Et projekt der giver mening for alle parter

    Paradiset er et værested, hvor mennesker, der befinder sig i en udsat position i livet, kan finde tryghed i et inkluderende fællesskab. Derfor er man hos værestedet også glade for, at deres brugere nu kan blive en del af et trygt fællesskab i den lokale fodboldklub:

    – Lyngby Boldklub gør allerede meget for vores brugere, men det giver da en helt ny dimension, at de nu kan blive en aktiv del af Lyngby Boldklub på et hold, der er tilpasset til dem, og hvor ambitionen er, at man skal røre og hygge sig sammen. Træningen vil uden tvivl give vores brugere fornyet energi og give dem et fællesskab, der måske kan åbne op for nogle af de svære og meget vigtige snakke, fortæller Eva Tufte fra Paradiset.

    Lyngby Kommune ser også et stort potentiale i fodboldtræning for socialt udsatte mennesker.  

    At have det godt fysik og mentalt har stor betydning for, om man er i stand til at leve et godt og sundt liv, og vi har som kommune en vigtig opgave i at understøtte dette både ved at tilbyde borgerne sunde rammer og tilbud. Samtidig ved vi, at sundheden er ulige fordelt. Det betyder, at de borgere, som er dårligst stillede i vores samfund, også er dem med flest sundhedsudfordringer. Det er derfor, at OMBOLD giver så god mening, for her rammer vi lige præcis den målgruppe, der har allerstørst behov, udtaler Formand for Forebyggelses- og Socialudvalget, Christine Dal.

    Et godt samarbejde er vejen til succes
    Træningen i Lyngby Boldklub er er del af projektet ‘Inklusion i fodbold Danmark’, hvor målet er at få flere mennesker i udsatte positioner til at spille fodbold i lokale klubber, og for OMBOLD er et stærkt samarbejde helt centralt for, at træningen bliver en succes.

    I Lyngby har vi gennem et tæt samarbejde med kommunen, fodboldklubben og lokale sociale aktører gode forudsætninger for at skabe et rummeligt fodboldfællesskab for kommunens udsatte borgere. Vi glæder os til at bidrage til at skabe indhold og glæde i hverdagen hos en del af Lyngbyes udsatte borgere gennem fodbolden og det fællesskab, der følger med, udtaler projektchef i OMBOLD, Camilla Aavang Poulsen.

    Det er OMBOLD, DBU og DBU Bredde der, med støtte fra Nordea-fonden, står bag projektet. Lyngby kommune er den femte kommune i projektet, der etablerer en OMBOLD træning for mennesker i udsatte positioner. Ambitionen er, at mindst 360 personer, der fx kæmper med hjemløshed eller stofmisbrug, bliver en del af fodboldklubberne i minimum 12 kommuner inden 1. maj 2025.

    Læs mere om projektet her: https://ombold.dk/inklusion-i-fodbold-danmark

    Mere information

    OMBOLD-træningen er hver onsdag fra kl. 10.00 til 11.00 på Lyngby Boldklubs kunststofbane, Lundtoftevej 61, 2800 Kongens Lyngby.

    Kontakt:

    Kommunikationsansvarlig Kasper Susaa email: kasper@ombold.dk

    Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/release?releaseId=13682183&publisherId=13561168&lang=da

    ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **