PRM / Nye øko-brød og boller med skorpe og smag – og med upcycling som sidegevinst

    Pressemeddelelse fra 7-Eleven Danmark

    En hel stribe nye økologiske håndlavede boller og rundstykker bagt med surdej rykker i dag ind på bagerhylden bagerihylderne i landets 178 7-Eleven-butikker. Hele sortimentet, på nær den klassiske tebolle, skiftes ud med det nye kvalitetsbrød.

    Det nye bagværk er udviklet i et samarbejde mellem 7-Eleven og de innovative bagere hos Jalm& B bageriet på Amager.

    “Samarbejdet med 7-Eleven er vi rigtig glade for, både fordi de ambitiøst er gået ind i udviklingen af noget rigtig godt brød, som er lækkert og smager godt. Men samtidig er det fantastisk at få mulighed for at knytte andre producenter med ind i projektet, så vi rent faktisk kan genanvende og upcycle rester fra deres produktion af fx kvalitetsjuice til noget virkelig godt og smagfuldt brød. Den ekstra dimension af partnerskaber og cirkulær tænkning betyder også meget for os”, siger Martin Marko Hansen, Head of Innovation & Sustainability hos Jalm&B-bageriet.

     Alt dej har været i hænderne på de dygtige bagere hos Jalm&B bageriet på Amager i København, der udelukkende arbejder med danske og nordiske økologiske råvarer.

    Upcycling

    Det nye 7-Eleven brød er bagt med overskydende restprodukter fra anden madproduktion. Råvarer, der ellers var blevet smidt ud. Den nye håndværker er lavet med overskydende valle fra  osteproduktionen hos Naturmælk, der giver en delikat krumme, mens kerne artisanbollen er bagt med overskydende gulerodspulp fra juiceproduktionen hos Frankly Juice, som giver surdejsbollen ekstra saftighed.

    “Kvalitet er altid i fokus for vores friske madvarer i 7-Eleven, og det nye brød er et kvalitetsløft, som kan smages. Vores mad skal være sund og nem at tage med på farten, siger Jesper Østergaard, CEO, Reitan Convenience, 7-Eleven Danmark.

     “Men vi vil også gerne levere Convenience med omtanke. Vi ser upcycling af de restprodukter, der får nyt liv i vores nye brød og boller, som en værdifuld sidegevinst. Vores kunder får bedre brød med mere smag, og vi bidrager til en mere ansvarlig produktion, der rykker os i den rigtige retning i det fælles mål om at mindske det samlede klimaaftryk.”

    For yderligere oplysninger se vedhæftede fakta ark om de forskellige rundstykker, brød og bollers upcycling-historie.

    Kontakt:

    Annette Juhler Kjær tlf.: +4520402050 email: annette.juhler@reitanconvenience.dk

    Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/release?releaseId=13678529&publisherId=13561400&lang=da

    ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **