PRM / Det Kongelige Teater afslører sæson 2023/2024

  Pressemeddelelse fra Det Kongelige Teater

  Sæson 2023/2024 byder på Det Kongelige Teaters 275 års jubilæum, som fejres med Henri Nathansens klassiker Indenfor murene, der også tager på danmarkturné. Verdens ældste orkester, Det Kongelige Kapel, fylder 575 år, hvilket fejres med helt nye værker og koncerter med fokus på orkestret lange historie.

  Opera

  Den Kongelige Opera har premiere på en stjernespækket iscenesættelse af Wagners Tristan og Isolde. Kommende chefdirigent Marie Jacquot dirigerer Tjajkovskijs hit-opera Eugen Onegin, og mesterdirigenten Paolo Carignani står i spidsen for Puccinis Madame Butterfly, Händels Saul kan opleves i instruktørikonet Barrie Koskys overdådige brag af en forestilling, og den prisbelønnede, danske komponist Simon Steen Andersen tager Don Juan under kærlig behandling i et nyt værk.

  Ballet
  Balletten lægger ud med klassikeren La Bayadère og når så vidt omkring bl.a. til Wayne McGregors spritnye internationale mesterværk The Dante Project og vores nyeste udviklingstiltag for koreografiske talenter, Koreorama, hvor bl.a. solist Tara Schaufuss debuterer som koreograf på Gamle Scene. I april er der urpremiere på ballet-koncerten Under dybet sunget af Jeanett Albeck, iscenesat af Anja Behrens og – naturligvis – danset af Den Kongelige Ballet.

  Skuespil
  Skuespillets sæson åbner med Shakespeares Richard II i Staffan Valdemar Holms iscenesættelse. Skuespillets nye husinstruktør, Anna Balslev, indtager Store Scene med sin sanselige version af Molières Don Juan. Det Kongelige Skuespil er tilbage på Moesgaard Museum med den store udendørsforestilling Ragnarok, og ud over Indenfor murene sendes også forestillingerne Ikke noget pis! samt Man skulle nok have været der på turné.

  Koncerter
  Koncertsæsonen byder på fire symfonikoncerter, der alle markerer Det Kongelige Kapels 575 års jubilæum med musik fra de forskellige kunstarter, orkestret repertoire spænder over. Fire nye kammerværker ser også dagens lys, alle skrevet til Det Kongelige Kapels musikere. Ved Det Kongelige Teaters traditionsrige nytårkoncerter med Det Kongelige Kapel sørger Paolo Carignani, Kasper Holten og flere af Den Kongelige Operas solister for at stemningen er i top.

  Musical
  Årets store musical på det Kongelige Teater i sæson 2023/2024 er Skandinaviens største musicalhit, Som i himlen, der for første gang kan opleves i Danmark, får premiere i Operaen med et stjernespækket cast.

  Det’ for børn
  Sæson 2023/2024 har også flere forestillinger målrettet børn og unge. I Skuespillet kan man opleve Ole Lund Kirkegaard-forestillingen Rødderne i hjørnehuset, der er baseret på en række af hans elskede børnebøger, samt opleve Thomas Bendixens iscenesættelse af Brødrene Løvehjerte. I Balletten er der repremiere på børneballetten Dansefeber, der bygger videre på det magiske univers i DRs julekalender fra 2020, Julefeber.

  Digital sæsonbog
  Det Kongelige Teater ser frem til en ny sæson og til både at spille på de københavnske scener og rundt i hele landet. Læs mere om forestillingerne og resten af sæson 2023/2024 i Det Kongelige Teaters online sæsonbog på dette link.

  Det Kongelige Teaters skuespilchef Morten Kirkskov, operachef Elisabeth Linton, balletmester Nikolaj Hübbe og teaterchef Kasper Holten står naturligvis til rådighed for interviews i det omfang, det er muligt. Tag venligst fat i den presseansvarlige, hvis du ønsker at høre om muligheder for interview.

  Kontakt:

  PR- og presseansvarlig, ballet Anna-Katarina Gravgaard tlf.: +45 61 70 84 94 email: akgr@kglteater.dk

  PR- og presseansvarlig, skuespil Annette Julie Berg tlf.: +45 40 86 00 03 email: ajbe@kglteater.dk

  PR- og presseansvarlig og intern kommunikation Louise Pedersen tlf.: +45 40 53 00 35 email: lope@kglteater.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/det-kongelige-teater-afslorer-saeson-20232024?releaseId=13677025

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **