PRM / Lange byggesagsbehandlingstider gør dit hus dyrere

  Pressemeddelelse fra DI Byggeri

  Skal du bygge nyt eller have lavet en tilbygning til boligen, er der stor forskel på, hvor hurtigt du kan komme i gang afhængigt af, hvor du bor i landet. Odder Kommune har landets hurtigste byggesagsbehandling, og her kan du i snit komme i gang med byggeret allerede efter 4 dage. Bor du derimod i Allerød Kommune, der har landets længste sagsbehandlingstid, skal du i snit vente 213 dage.

  – Det er bemærkelsesværdigt at forskellene er så store i så lille et land som Danmark. De lange ventetider sætter både boligejerne og håndværkerne i en meget usikker situation, siger Anders Stouge, direktør i DI Byggeri og fortsætter:

  – Hvis det seneste år har lært os én ting, så er det, at byggematerialer hurtigt kan svinge meget i pris. Og hvis man som boligejer skal vente op mod 7 måneder før byggeriet kan gå i gang, så kan det blive meget dyrt.

  I 2022 kostede en ventetid på et halvt år op mod 250.000 kr. for et almindeligt parcelhus, grundet stigende materiale- og arbejdsomkostninger, såfremt man ansøgte om byggetilladelse i 1. kvartal 2022. Det viser beregninger fra DI, der tager udgangspunkt en gennemsnitspris for et enfamilieshus på 4. mio. kr. Og det kan have konsekvenser for byggebranchen, vurderer DI Byggeri-direktøren:

  – Sagsbehandlingstiden er noget mange kommuner arbejder benhårdt med få nedbragt. Desværre ser vi alligevel, at det samlet set går den forkerte vej. Hvis man som nybygger eller boligejer har en så stor usikkerhed om den samlede pris for byggeriet, så vil nogle opgive før de overhovedet er startet, og det kan koste dyrt i tabte ordrer for byggebranchen, siger Anders Stouge.

  Det gennemsnitlige sagsbehandlingstid i Danmark er i 2022 steget med 12 dage sammenlignet med 2021.

  Kontakt:

  For yderligere oplysninger kontakt presserådgiver Ben Ron på tlf. 2830 5452.

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/lange-byggesagsbehandlingstider-gor-dit-hus-dyrere?releaseId=13673185

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **