PRM / Antallet af unge i uddannelse og beskæftigelse stiger

    Pressemeddelelse fra Esbjerg Kommune

    Der er god grund til smil rundt på kommunens folkeskoler, ungdomsuddannelser, FGU (Forberedende Grunduddannelse) og hos beskæftigelsestilbuddene til de unge i Esbjerg Kommune. Arbejdet med at få flere unge i uddannelse eller beskæftigelse ser nemlig ud til at virke.

    I en ny analyse fra Indenrigs- og Sundhedsministeriet fokuseres der på gruppen af unge mellem 15-24 år, der hverken er i uddannelse eller i beskæftigelse og som ikke har gennemført en ungdomsuddannelse. Den viser blandt andet, at andelen af unge, der er i uddannelse eller beskæftigelse i Esbjerg Kommune stiger.

    Læs hele analysen her.

    “Det er fantastisk at se så positiv en udvikling. Der er selvfølgelig mange forklaringer, men der er ingen tvivl om, at en målrettet indsats med at få vores børn godt rustet i folkeskolen, så de tager en ungdomsuddannelse og et godt samarbejde alle parter imellem, gør en stor forskel,” siger Diana Mose Olsen, formand for Børn & Skoleudvalget og fortsætter:

    “De elever, der har det svært i folkeskolen, har fået flere muligheder for at komme bedst muligt videre, enten i vores spændende Studie10, hvor der bl.a. er særlig fokus på ordblindhed og vores nye Frem10, hvor målet er at blive afklaret og klar til en erhvervsuddannelse. Det er et kanon vigtigt stykke arbejde, der bliver lagt i de her forbindelser og muligheder for vores børn og unge,” siger Diana Mose Olsen.

    Med i toppen

    Faktisk placerer Esbjerg Kommune sig nu blandt den femtedel af kommunerne, der har den laveste andel unge uden uddannelse eller beskæftigelse i forhold til, hvad man kunne forvente ud fra kommunens rammevilkår.

    “Vi ser ikke bare ind i et fald, vi ser også ind i et fald, der er større end forventet, forklarer Jakob Lykke, formand for Social & Arbejdsmarkedsudvalget. Der er helt enig i, at det tætte samarbejde skoler, FGU, kommunale beskæftigelsestilbud og ungdomsuddannelser imellem er vigtigt:

    “Det er lykkedes os at knytte bånd mellem folkeskolen og erhvervslivet blandt andet via vores fritidsjobindsats og erhvervsplaymakere, som giver vores unge mulighed for at snuse til erhvervslivet tidligt. Ligesom beskæftigelsesindsatsen for vores unge i Vindmøllen og vores Uddannelseshus hjælper de unge, der ikke lige i første omgang er klar til at gå direkte videre fra folkeskolen til job og uddannelse, siger Jakob Lykke.

    FAKTA

    ANALYSEN

    Esbjerg Kommunes andel unge uden uddannelse og beskæftigelse (forventet andel)

    2021: 6,7 % (7,3%)

    2020: 7,2 % (7,5%)

    2019: 7,3 % (8,3%)

    2018: 8,1 % (8,3%)

    Landsplan:

    2021: 6,3 %

    2020: 6,4 %

    2019: 7,1 %

    2018: 7,0 %

    Kilde: Indenrigs- og Sundhedsministeriet

    Kontakt:

    Jakob Lykke, formand Social & Arbejdsmarkedsudvalget, mail: jakly@esbjerg.dk, mobil:
    20422649

    Diana Mose Olsen, formand for Børn & Skoleudvalget, mail: diol@esbjerg.dk, mobil: 29432926

    Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/antallet-af-unge-i-uddannelse-og-beskaeftigelse-stiger?releaseId=13672815

    ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **